Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.04.08. 19:30

A miskolci megyei kórházban szelektíven gyűjtik

<p>Miskolc - Az országban elsőként a megyei kórházban indult be az egészségügyben keletkező kommunális hulladékok szelektív gyűjtése.</p>

A háztartásokban a szelektív hulladékgyűjtés megvalósítása könnyen megoldható, ezzel szemben egy intézményen belül már nehezebb kivitelezni a hatékony, megfelelő rendszert – mondta a keddi sajtótájékoztatón dr. Csiba Gábor, a kórház főigazgató főorvosa. – Többek között ez az oka, hogy hazánk egészségügyi intézményeiben a szelektív hulladékgyűjtés a veszélyes és kommunális hulladékok külön történő kezelésénél még nem fejlődött tovább.

Előrelépés

Az előrelépés érdekében a kórházunk vezetése úgy döntött, hogy az országban elsőként bevezeti az egészségügyben keletkező kommunális hulladékok szelektív gyűjtését – folytatta. Hozzátette: szelektíven gyűjtjük a műanyag palackokat, ivóleves papírdobozokat, a papírt és a kartonpapírt.

A szelektíven összegyűjtött újrahasznosítható hulladék kiszállítását a központi gyűjtőhelyről az AVE Miskolc Kft. végzi heti gyakorisággal – ismertette Vincze Anikó, a cég értékesítési vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!