Őrizetben a polgári rablás elkövetője

Őrizetben a polgári rablás elkövetője
© Fotó: police.hu
Polgár – A helyi rendőrök azonosították és elfogták azt a 26 éves férfit, aki a megalapozott gyanú szerint kirabolt egy idős nőt Polgáron.

Egy idős nő tett bejelentést a rendőrségen december 15-én arról, hogy aznap 5 óra 45 perc körül Polgáron, a Városkert úton egy ismeretlen férfi hátulról lefogta és pénzt követelt tőle. A támadó nem hagyta, hogy a 87 éves sértett segítségért tudjon kiáltani, a nőt a földre lökte, majd kitépte a kezéből a táskáját, amivel a helyszínről elmenekült. Az eset során az idős nő nem sérült meg.

A rendőrök forró nyomon megkezdték az ismeretlen tettes beazonosítását és felkutatását. A széleskörű adatgyűjtés és tanúkutatás eredményeként december 18-án a Hajdúnánási Rendőrkapitányság bűnügyi technikusa azonosította a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét. A rendőrök K. Józsefet otthonában elfogták, és a Polgári Rendőrőrsre előállították, ahol gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

A Hajdúnánási Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a 26 éves helyi lakossal szemben rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja az eljárást.

– police.hu –