Óriáskerék is lesz a debreceni főtéren

Akt.:
Változik a faházak elhelyezése is
Változik a faházak elhelyezése is - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Idén kicsit másképp helyezték el a debreceni karácsonyi vásár faházait, mint korábban.

Ezúttal 95 faházból kínálják majd portékáikat a 24-én megnyíló adventi vásár keretében a kereskedők és a vendéglátósok a debreceni Kossuth téren, illetve a Piac utca elején – tudtuk meg Bódor Edittől, a Főnix Rendezvényszervező ügyvezetőjétől. Elmondta: 85 faházat bocsátanak rendelkezésükre a kereskedőknek, 10-et a vendéglátósoknak. (Utóbbi szám kicsivel kevesebb mint tavaly.) Egyes építményeket ketté választanak azért, hogy két árusnak legyen benne hely. Így összesen 115 kereskedő lehet a területen.

Fotók: Molnár Péter
Fotók: Molnár Péter

Változik a faházak elhelyezése is. Például a régi Városháza előtt ezúttal nem lesznek házikók. A kézművesek, népi iparművészek most az épületbe, annak udvarára költözhetnek – ismertette Bódor Edit. – Arra is igyekeztünk odafigyelni, hogy ne rontsuk a vásár környéki üzletek forgalmát, nem akarjuk azok bejáratait, kirakatait eltakarni – fogalmazott a főszervező. Bódor Edit hangsúlyozta, hogy nemcsak igényes karácsonyi ajándékokat lehet majd beszerezni a december 23-án véget érő vásárban, hanem szórakozni is. A forgatag több pontján, több alkalommal minőségi programokat tartanak. A Kossuth tér közepén 33 méter magas óriáskereket is felállítanak. Ennek tetejéből a szokottól eltérő perspektívából is ráláthatunk a rendezvényre. A karácsonyfa emiatt közelebb kerül a Nagytemplomhoz, s a gyerekeket kisvonat szállítja a Hatvan utcai részen.

HBN–OCs


Fotó: Derencsényi István
Debrecen - Összesen mintegy 170.000 fényforrás adja az ünnepi díszítést, plusz Debrecen karácsonyfáján 16.500 fényforrás lesz. Az idei debreceni karácsonyi díszkivilágítás előkészületi munkáit október 16-án kezdték el. A Piac utca teljes hosszában a Kossuth tértől a Petőfi térig, a Nagytemplom m...