Helyi közélet

2014.11.25. 14:13

Napirenden az ingatlanok

Debrecen - Egyházak, társadalmi szervezetek kaptak ingyenes hasznosítással ingatlanokat a várostól.

Debrecen - Egyházak, társadalmi szervezetek kaptak ingyenes hasznosítással ingatlanokat a várostól.

A város tulajdonában lévő, a jogszabályok adta lehetőséggel élve, közfeladatok ellátására ingyenesen hasznosításba adott ingatlanokban folytatott tevékenységekről is beszámolnak a hasznosító szervezetek a debreceni városi önkormányzat csütörtökön délelőtt 9 órakor kezdődő ülésén, a régi városházán. A Racsmány Gyula vagyonkezelési osztályvezető által jegyzett előterjesztés határozatjavaslatában szerepel, hogy a közgyűlés fogadja el az ingatlanhasználók beszámolóját.

Csupa hasznos ügy

A Debreceni Egyetem Móricz Zsigmond körúton lévő egykori középiskolai sportkollégiumban saját hallgatóival, iskolaszövetkezeti foglalkoztatás keretében végzi – olvasható egyebek mellett az egyetem beszámolójában. A Debreceni Egyetem Különleges Orvos- és Mentőcsoport Egyesület (DEKOM) a Rakovszky Dániel utca 8. szám alatti ingatlanon az elmúlt évben számos programot valósított meg a társszervezetekkel együttműködve. A Debreceni Ifjúsági Szolgáltató Nonprofit Kft. a Hármashegyi Erdei üdülőtáborban heti váltásban általános iskolai és óvodai csoportok fogadott, szállásolt el, étkeztetett és biztosított számukra tartalmas programot. Forráshiány miatt a kft. nem tudta fenntartani a tábort. A felek közös megegyezéssel 2014. augusztus 31. napjával megszüntették az ingyenes hasznosításba adásról szóló szerződést és az ingatlan hasznosítását 2014. szeptember 1. napjától a Nyírerdő Zrt. kapta meg.

Debrecen-Józsai Református Egyházközség a 15 évre megkötött ingyenes hasznosítási szerződés keretében hasznosítja a Kerekalja utcában lévő ingatlant. Terveik szerint jövőre megkezdik a terület bekerítését, a játszótér- és a gyülekezeti ház építését. A Debrecen-Kerekestelepi Református Egyházközség játszótér kialakítására és működtetésre kapott ingatlant. A Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség a Kálvin téren található „kiállítótér-kőtár-teaház” funkcióra létrehozott felépítményt hasznosíthatja.A Debreceni Református Hittudományi Egyetem a Burgundia utca 1. szám alatti ingatlan alagsorában a hallgatók testnevelés óráikat tartják.

A Debrecen Speedway Salakmotor Sportegyesület Gázvezeték utcán található sporttelepet kapta meg ingyenes hasznosításba határozatlan időre. A DEHUSZ Nonprofit Kft. 2013. november 1. napjától 2014. április 30. napjáig ingyenes hasznosításba kapta, helyi közfoglalkoztatás ellátása céljából a Petőfi tér 8. szám alatti ingatlant.

A Feeling Tánc- és Mazsorett Egyesület a Burgundia utca 24. szám alatti ingatlant határozatlan időre kapta. Az egyesület 250-300 gyerek részére biztosítja az egészséges életmódra nevelést, a sport szeretetét, a közösségbe való beilleszkedést. A Magyarországi Baptista Egyház a Balaton u. 86. szám alatti és a Tégláskert utca 60. szám alatti ingatlanokat hasznosítja gyülekezetei alkalmainak és rendezvényeinek megtartására. A Modern Tánc- Játék Stúdió Alapítvány Szoboszlói út 47. szám alatt található ingatlant az alapítvány a nevében szereplő funkciókra használja.

A Nagyerdei Kultúrpark Nonprofit Kft. az Oláh Gábor utca 12. szám alatti ingatlanon a kultúrpark fejlesztése céljából az ingatlan hasznosítására vonatkozó tanulmányok előkészítése folyamatban van. A Tiszántúli Református Egyházkerület a Debrecen-Dombostanyán lévő ingatlanra több intézmény költözik majd.

HBN


Debrecen - A november 5-ei közgyűlésen a debreceni képviselő-testület már megválasztotta a bizottságok képviselő tagjait, az előterjesztés szerint a csütörtökön délelőtt sorra kerülő városi önkormányzati ülésen a bizottságok kiegészülnek a nem képviselő tagokkal.


Debrecen - Három ingatlant kíván pályáztatás útján értékesíteni a debreceni önkormányzat – egyebek mellett ez is szerepel a csütörtöki közgyűlés napirendi pontjai között.


Debrecen - Az októberi nemzetiségi önkormányzati választásokat követően Debrecenben hét települési nemzetiségi önkormányzat alakult – bolgár, görög, német, örmény, roma, román és ruszin.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában