haon-sportoldal

2008.03.08. 12:33

Nyíregyházán versenyeztek

<p>A Debreceni Szenior Úszó Klub 22 fős csapattal vett részt a Nyíregyháza-Sóstófürdőn megrendezett nemzetközi szenior úszóversenyen. <dia width="900" height="700" alt=""><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/A_Debreceni_Szenior__sz__Klub_2008_03_08/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://www.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="A Debreceni Szenior Úszó Klub 2008.03.08" /></a></dia></p>

A verseny a csapatépítés jegyében zajlott, hiszen öt fiatal (25 –39 év közötti) versenyző először, a hatodik másodszor indult debreceni színekben. A Debrecenben élő Szabó Attila, valamint a fővárosból és Ajkáról érkező Füzi László, Bujna Lilla, Papp József, Bakonyi Tamás és a Sopronból szintén az idei évtől Debrecenbe igazolt Jaczkó Eszter, aki már megvette repülőjegyét Ausztráliába az áprilisi szenior úszó Világbajnokságra, egyaránt jó időeredményeket és számos dobogós helyezést értek el, akárcsak a csapat régebbi tagjai.

A 87 éves négyszeres szenior Európa-bajnok Puskás Pál, az elmúlt két év legeredményesebb férfi versenyzője a nyíregyházi versenyen, Nagy Sándor Tibor, öt egyéni győzelme után az idei férfi győztes, Dévald Péter, a szervátültetettek világversenyeinek sokszoros győztese, a szenior Európa-bajnok Krasznai Róbert, valamint Bitskey István, Horkay György és Kovács Lukácsné a 60 éven felülieket képviselték, de ott voltak a középkorosztály tagjai (Batta Gyula, Rentka László, Jurák Árpád, Bálint Lóránt) és a fiatalok (Fodor György, Bonivárt Ágnes, Bihari Árpád, Kis Róbert és Fráter Olivér) is. Több eredményes váltót is összeállítottak a debreceniek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!