Óriási daganattal a nyakán kóborolt a kutya, vádat emelnek a gondatlan gazda ellen

Óriási daganattal a nyakán kóborolt a kutya, vádat emelnek a gondatlan gazda ellen
© Fotó: police.hu
Debrecen – A debreceni rendőrök befejezték a nyomozást egy helyi nővel szemben, aki a megalapozott gyanú szerint nem gondoskodott megfelelően kutyájáról.

Egy állatvédő egyesület önkéntese 2015. május 19-én tett feljelentést a Debreceni Rendőrkapitányságon egy nő ellen, akinek kutyája 2014. áprilisa óta rendszeresen Debrecenben, a Biczó István kertben kóborol a nyakán egy daganattal. Az állatot az egyesület tagjai állatorvoshoz vitték, aki megműtötte a kutyát.

Fotó: police.hu Fotó: police.hu ©

A feljelentést követően a rendőrök a kutya 61 éves gazdáját gyanúsítottként kihallgatták. Az ügyben a nyomozók szaktanácsadót rendeltek ki, akinek véleménye szerint – orvosi ellátása nélkül – a kutya a nyakán található szövetszaporulat miatt maradandó egészségkárosodást szenvedhetett volna és az az esetleges pusztulását okozhatta volna.

A Debreceni Rendőrkapitányság az Sz. Ferencné ellen állatkínzás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a napokban befejezte és vádemelési javaslattal megküldte az illetékes járási ügyészségnek.

– police.hu –