Óriási az újvárosiak csalódottsága

Akt.:
Drámai pillanatokat élt át az Újváros
Drámai pillanatokat élt át az Újváros - © Fotó: Derencsényi István
Balmazújváros – Sigér Dávid szeretné valamennyire kiheverni a kiesés okozta sokkot, a jövővel egyelőre nem foglalkozik.

Az utolsó leheletéig küzdött a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő együttese azért, hogy megkapaszkodjon az első osztályban, azonban az utolsó fordulóban mégis búcsúzni volt kénytelen az újonc. Horváth Ferenc alakulata szombaton hazai pályán 3–3-at játszott a Ferencvárossal, ám mivel a DVTK legyőzte a tartalékos Videotont Miskolcon, a borsodiak maradtak bent az NB I-ben.

Hiába szerzett ugyanannyi pontot az Újváros, mint a Diósgyőr, hiába verte meg háromszor is közvetlen riválisát, és hiába volt jobb a gólkülönbsége, a versenykiírás szerint a több győzelem számít, s ebben az egyben jobbak voltak Liptákék.

Nehéz szavakat találni

Drámai pillanatokat éltek meg tehát a narancssárga-feketék, akik érthetően nagyon elkeseredetten vették tudomásul a lefújás után, hogy egyelőre véget ért az NB I-es kalandjuk.

Természetesen ilyenkor nehéz szavakat találni a történtekre, a gárda csapatkapitánya, Sigér Dávid mégis megpróbálta tolmácsolni érzéseit a Napló és a Hajdú Online olvasóinak. Mint elmondta, a mérkőzés után két nappal sem könnyebb felidézni a szombat estét.

Már abban a pillanatban is éreztem, hogy ez a hiányérzet, ez az űr, ami a bajnokság után bennem maradt, soha nem fog megszűnni”

– mondta a középpályás. – Biztos, hogy idővel tompulni fog, de ennek az emléke örökre ott lesz a csapatban – fogalmazott a futballista, akit magáról a Fradi elleni meccsről is faggattunk.

sdNagyot harcoltak a Ferencváros ellen Sigérék (fehérben), de most ez sem volt elég | Fotó: Derencsényi István

– Nyilván tisztában voltunk vele, hogy a Ferencváros komoly játékerőt képvisel még így is, hogy nekik nem volt akkora tétje a találkozónak. Ettől függetlenül volt reális esélyünk arra, hogy újabb gólt rúgjunk és megverjük őket – jelentette ki Sigér, aki szerint nem a nagy nyomás miatt vétettek két öngólt is a társai a kilencven perc során. – Szerencsétlen mozdulatok voltak, de nem a nagy tét miatt következtek ezek be. Szerintem jól kezelték a játékosok a terhet, ezért is tudtuk felvenni a kesztyűt a Fradi ellen. Voltak olyan periódusai az összecsapásnak, amikor domináltunk és irányítottuk a játékot – érvelt a labdarúgó.

Kérdés: mi lesz a sorsa a balmazújvárosiak csapatkapitányának, és milyen célokért küzdhet a klub a jövőben?

Ezt nem tudom most megválaszolni. Örülök, hogy most van alkalmam egy kicsit pihenni, és szeretném valamennyire kitisztítani a fejemből a történteket”

– zárta a beszélgetést Sigér Dávid.

TN


Fotó: Derencsényi István
Balmazújváros - Ideje van az örömnek, ideje van a bánatnak, ezen a meccsen volt minden, a vége viszont szomorú lett. Az utolsó nagy feladat várt a Balmazújvárosra szombat este az OTP Bank Liga 33. fordulójában, amikor is a Ferencváros ellen lehetett volna kiharcolnia a bennmaradást. A második per...

Horváth Ferenc és Tiba István
Balmazújváros - Az utolsó fordulóig küzdöttünk, azonban vannak olyan dolgok, amikkel szemben egy ilyen kis csapat mint a miénk, nem tud megbirkózni - írja Dr. Tiba István klubvezető értékelésében és köszönetnyilvánításában, a Balmazújváros kiesése után. Tisztelt Szurkolóink! Köszönöm az egész év...

Az Újpest-Loki (b) hazai sikert, a Balmaz-Fradi döntetlent hozott
Balmazújváros, Debrecen - Nem mindennapi izgalmakat tartogatott az OTP Bank Liga záró, 33. fordulója. A szombati játéknap előtt öt együttest is a kiesés réme fenyegetett, így nagy csata zajlott a bennmaradó helyekért. A tabella felső részét is érdemes volt figyelni, hiszen kérdéses volt, ki végez a ...További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek