Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.04.20. 12:25

Ötmillió táboroztatásra, üdülésre Barcikán

<p>Ötmillió forintot különített el a 2008-as költségvetésében Kazincbarcika önkormányzata gyermek és ifjúsági táboroztatásra és üdülésre.Többek között erről is döntöttek a városatyák az önkormányzat pénteki képviselő-testületi ülésén</p>

Minderről Maros Éva sajtószóvivő értesítette szerkesztőségönket. Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere arról beszélt, hogy az önkormányzat ötmillió forinttal járul hozzá az idén a kazincbarcikai gyerekek és fiatalok kikapcsolódáshoz. A keretösszeget két részre bontották. A gyermek és /vagy ifjúsági táborozási programok támogatása pályázatban három millió forintot használhatnak fel az érintettek. Kétmillió forintot különítettek el gyerekek, tanulók, hallgatók egyéni táborozási programjára, tanfolyamon való részvétel támogatására.

Támogatási feltételek

Az egyéni támogatást azok az általános, középiskolai, valamint felsőfokútanulmányokat folytató tanulók igényelhetnek, akik belföldi programon, tanfolyamon kívánják tudásukat gyarapítani a szabadidejükben. A támogatás ott adható, ahol a család egy főre jutó jövedelme nem haladja meg a nyugdíjminimum kétszeresét, illetve a diák tanulmányi eredménye legalább közepes, kivéve az általános iskola 1-3 évfolyamát. A pályázati felhívás alapján egyénenként 15 ezer forint igényelhető.

A három millió forintos alapra a Kazincbarcika közigazgatási területén működő,
belföldi székhelyű nevelési – oktatási intézmények és tagintézményei, kulturális, szociális intézmények, civil szervezetek, települési gyermek- és ifjúsági
önkormányzatok, egyházak, egyházak ifjúsági szerveződései pályázhatnak. Azok, akik szervezésükkel hozzájárulnak az 5-20 éves korú gyermekek és fiatalok közösségi élményeinek kialakításához, lehetővé teszik a szabadidő aktív és tartalmas eltöltését, hazánk kulturális értékeinek megismerését, valamint egészséges életmódra nevelnek.

Az elnyerhető támogatás mértéke 50 ezertől 250 ezer forintig lehetséges. A feltétel az: a pályázati támogatás mértéke legfeljebb a program bruttó összköltségének 75 százaléka lehet úgy, hogy a pályázónak 25 százalékos önrésszel kell rendelkeznie.

Döntöttek a képviselők a Kazincbarcika Városi Kórház önkormányzati biztosa feladat pályázati kiírásáról is. A jelenlegi biztos megbízása 2008. május 30-áig szól. A pályázatot 2008. június 1. és december 31-e között írják ki, azzal a kitétellel, hogy a megbízatás megszűnik a kiírt pályázat eredményessége esetén a városi kórház költségvetési intézményi státusza megszűnésével egyidejűleg.

B. Gy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!