Orgonajáték, gyermekkórus, hit: egyházi program zárult le Szentmártonban

Orgonajáték, gyermekkórus, hit: egyházi program zárult le Szentmártonban
© Fotó: Vmirjáncki József
Berettyóújfalu – Istentisztelettel zárult le a Hirdesd az igét a zene és a művészetek nyelvén elnevezésű program.

Az eseményre a Berettyószentmártoni Református Egyházközség templomában került sor a hétvégén. Miután elcsendesedtek a harangok, bibliát hozó gyerekekkel az élen, az iskolások kíséretével vonultak be a lelkészek a szentmártoni református templomba.

Nagy Zsolt, a bihari egyházmegye esperese köszöntötte a megjelenteket, köztük dr. Fekete Károlyt, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspökét is. A hívek zsúfolásig megtöltötték a templomot. Kovács Krisztián lelkipásztor orgonajátékával kísérte a gyülekezet, a gyermekkórus és a lelkészek kórusa énekeit. Dr. Fekete Károly püspök prédikációjában elmondta, hogy túl sok a távolságnövelő tényező az egyház és az emberek között. Ezeket kell csökkenteni mindazoknak, akik ma itt énekelnek a templomban.
Az istentiszteletet úrvacsora követte, majd az esemény zárásaként Nagy Zsoltné lelkipásztor bejelentette, hogy a hívek által összegyűjtött adományokat a reformáció debreceni emlékművének előkészítésére ajánlják fel, amely megörökíti majd a reformáció 500., valamint az egyházkerület megalakulásának 450. évfordulóját. Az emlékművet 2017-ben állítják fel Debrecenben a Kollégium és a Nagytemplom között lévő emlékkertben.

HBN–VJ