ORFK: két balesetben ketten haltak meg a húsvéti hosszú hétvégén

Budapest – Két halálos balesetben ketten vesztették életüket a húsvéti hosszú hétvégén, a rendőrök 328 ittas járművezetőt találtak – közölte Csiszér-Kovács Viktória, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel kedden.

Mint mondta, szombaton, vasárnap és hétfőn összesen 328 ittas járművezetővel találkoztak a rendőrök. Tavaly 302, tavalyelőtt 556 ittas járművezetővel szemben intézkedtek a húsvéti hétvége alatt.

A szóvivő hozzátette: a három nap alatt 32-es sérültek meg súlyosan és 62-en könnyebben közúti balesetben. Tavaly két balesetben ketten vesztették életüket a húsvéti hétvége alatt, és 18-as súlyosan, 55-en könnyebben sérültek meg.

Csiszér-Kovács Viktória emlékeztetett arra: idén nem rendeltek el országos ittasságellenőrző akciót a húsvéti időszakra, arra hivatkozva, hogy bíznak az emberek józan belátásában, abban, hogy nem ülnek ittasan a volán mögé. A rendőrség a húsvéti ünnepek alatt a forgalom segítése és irányítása mellett inkább arra helyezte a hangsúlyt, hogy felhívja a figyelmet az ittas vezetés veszélyeire.

– MTI –