“Öreg Dudi” lepipálta a fiatalokat

A képen 55-ös rajtszámmal Dudás Attila
A képen 55-ös rajtszámmal Dudás Attila
Debrecen – “Ha olyasmit csinálsz, amit szeretsz, azt úgy hívják: szenvedély.” Dudás Attila ezt a bölcsességet osztotta meg legutóbbi versenyén az ellenfeleivel.


Szombaton szinte mindent és mindenkit – függetlenül attól, hogy résztvevőről, nézőről vagy épp a kétkerekűekről beszélünk – alaposan megviselt a negyven fok körüli hőség.

Dudás Attila többszörös bajnok, debreceni 58.életévébe lépett motorversenyző, a dobogó harmadik fokára állhatott az Kakucs-Ringen megrendezett Supermoto Magyar Kupa utolsó előtti fordulóján. A verseny végeredménye csak századmásodperceken múlott, annyira szoros volt, hogy az első négy versenyző, pontegyenlőséget szerzett.

A 35 évvel fiatalabb ellenfelek megfelelő tempóval, és eltökéltséggel versenyeznek. Dudiban viszont jelenleg óriási a vágy és a tapasztalat. Mindannyian tudják, hogy ha valamelyikük elkövet egy hibát, az a bajnoki címbe kerülhet. A motorversenyzésben nem mindig a leggyorsabbé lesz a dicsőség. Öreg Dudi pontosan ott van, ahol szeretne lenni, és jóval előrébb, ahol gondolta, hogy lehet. Az utolsó versenyen folyamatosan húzniuk kell a gázt, hogy hibára kényszerítsék a másikat. Úgy vélem, ezen fog eldőlni a dolog.

– Danyi Beáta –
hirdetés