boon-sportoldal

2008.03.07. 12:17

Mindhárman itthon bizonyíthatnak

<p>A kézilabda NB I/B Keleti csoportjában megyei csapataink egyaránt szombaton hazai környzetben lépnek pályára. A férfiaknál a DKC-Miskolc az éllovas Kecskemétet fogadja.</p>

Férfiak
Diósgyőri KC-Miskolc - Kecskemét (szombat, 15.00)
Herczeg Béla, a DKC-Miskolc edzője: - Azzal kezdeném, hogy kapusposzton váltás történt, mert Somogyi visszament Keszthelyre, míg a helyére sikerült leigazolnunk a legutóbb Mezőkövesden szerepelt György Gábort. Az előttünk álló meccsen nagyon komoly felmérő előtt állunk, hiszen a tabella éllovasa érkezik hozzánk. Jó erőkből állnak nem véletlenül elsők, viszont igyekeztünk alaposan felkészülni belőlük: kulcsfontosságú lesz a védekezésünk, hiszen az alföldiek támadásban igen gólerősek. Egy biztos, csak egységes és nagyon jó játékkal lehet esélyünk ellenük, de hazai környezetben bizonyítani akarunk a remélem nagy számban kilátogató közönségünknek.

Ózdi KC - Balassagyarmat (szombat, 18.00)

Závodszky István, az ÓKC edzője: - Ősszel kétszer is találkoztunk a Balassagyarmattal, a bajnokságban szoros meccsen maradtunk alul, a Magyar Kupában viszont simán legyőztük őket. A tavalyihoz képest némelyest változott a keretük, és az eredményeik is azt bizonyítják, hogy abszolút nem lehet a nógrádiakat félvállról venni. Betörésekből eredményesek, és a beállóst játsszák meg gyakran, komoly átlövő teljesítmény nincs a szombati ellenfélnél. Hazai pályán csak a győzelem elfogadható eredmény, még akkor is, ha Mészáros Gyula munkahelyi elfoglaltsága miatt nem lesz jelen, Szilágyi Ádám pedig sérüléssel bajlódik.

Nők

Bőcs KSC - Tököl (szombat, 16.00)

Pecsét Tibor, a Bőcs edzője: - Egy mérkőzés előtt soha nem lehet biztosra menni, és egy kicsit tartok ellenfelünk rohanós stílusától, és attól, hogy a réseket könyörtelenül ,,átszakítják", ha lehetőségük nyílik rá. Adott tehát a feladat a védekezésben, erre nem szabad lehetőséget adni nekik, mindezt pedig fegyelmezetten kell megoldanunk. Fizikálisan nem lehet gondunk ellenük, és támadásban a klasszikus átlövő teljesítményből a felállt fal ellen többet várok, mint az elmúlt fordulókban. Ha a fentiek megvalósulnak - persze ezen leszünk - akkor megszerezzük a két pontot, ami hazai környezetben egyértelmű célunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!