Orbán Viktor: Debrecen példa lehet az országnak

Orbán Viktor: Debrecen példa lehet az országnak
A debreceni együttműködés rendszere már többszörösen bizonyított – mondta hétfőn Orbán Viktor, amikor személyesen köszöntötte a kelet-magyarországi város közgyűlésének alakuló ülését.

A miniszterelnök szerint arra van szükség, hogy a Kósa Lajos irányította Debrecen megossza az ország többi részével is a helyi tapasztalatokat. Kósa Lajos polgármesterként már negyedik ciklusát kezdi a hajdúsági megyeszékhelyen. A kormányfő beszédében Debrecent jó példaként, olyan városként említette, ahol még “a legrosszabb politikai ellenszélben is jobboldali vezetés volt”. A 35 tagú debreceni közgyűlésbe a Fidesz-KDNP 24, a Jobbik 4, az MSZP 3, a DISZ civil egyesület 2, a Civil Fórum pedig 1 képviselőt küldhetett.


Fotók Orbán Viktor látogatásáról


Orbán Viktor beszéde Debrecenben – Videó


Orbán Viktor megérkezik – egy régi ismerőssel is összefutott a Városháza előtt
Orbán Viktor nem sokkal kilenc óra előtt érkezett meg Debrecenbe, a Városháza elé, ahol elsőként Pásztorlaki János, egy véletlenül arra járó régi ismerőse köszöntötte, majd Kósa Lajos fogadta.

Videó


Orbán Viktor miniszterelnök azt mondta: mindig szívesen jön Debrecenben, itt régóta van jobboldali vezetés, még a legrosszabb politikai széljárás idején is. De ami fontosabb, hogy itt sikeres, a jövőbe vetett bizalommal teli emberek fogadják a vendéget, és aki a cívisváros levegőjét szívja, hasonlóan bizakodóan érzi magát. Arra biztatom Önöket, hogy jó gyakorlatukat és tapasztalataikat osszák meg másokkal – mondta a kormányfő.

Orbán Viktor szerint, a debreceniek egysége és együttműködése sikert hozott a városnak, a magyarok együttműködése pedig sikert hoz majd az országnak – zárta ünnepi beszédét a kormányfő.

Kósa Lajos polgármester beszédében Rakovszky Dánielt, Debrecen egykori főbíráját idézte, aki szerint a hivatal kötelessége a király és ország iránti hűség megtarttatása, a nép szolgálata és a veszélyek elhárítása, vagy ha az nem lehetséges, akkor annak enyhítése a feladata.  

Debrecen gazdasági, kulturális-szellemi hatása, az itt élők együttműködésének eredményeként régóta messze túlnyúlik a város határán. Ami itt történik, országos mintává válhat, mert Debrecen gyakran jár jó példával a többiek előtt. Kósa Lajos példaként a városi vagyonkezelőt, és az egészségügyi holdingot említette.

A 35 tagú debreceni közgyűlésbe a polgármester mellett, a Fidesz-KDNP 24, a Jobbik 4, az MSZP 3, a DISZ civil egyesület 2, a Civil Fórum pedig 1 képviselőt küldhetett.

FH

 

Élő közvetítés a debreceni közgyűlés eseményeiről

 

Debrecenbe érkezik Orbán Viktor

Orbán Viktor fontos gazdasági bejelentéseket tesz