Helyi közélet

2019.03.04. 15:55

Játékos versenyek, kiállítás és emlékezés Debrecenben

Debrecen - Évtizedes hagyomány, hogy március elején a költőre emlékeznek.

Debrecen - Évtizedes hagyomány, hogy március elején a költőre emlékeznek.

Városi szavalóversennyel kezdődik pénteken az a kéthetes programsorozat, mellyel egykori névadója előtt tiszteleg a DE Kossuth Gyakorló Arany János téri feladatellátási helye. 202 éve született Arany János, aki magát mindenek előtt a Toldi alkotójának tartotta, de tudjuk, hogy munkássága, öröksége ennél sokkal gazdagabb – fogalmazott Denichné Hajdu Mónika Tímea általános igazgatóhelyettes. Az intézmény előtti Arany János téren koszorúzással, az iskolában pedig köszöntőkkel és Adamik György festőművész kiállításával nyílt meg az Arany János Napok.

Dr. Papp Csaba, a körzet önkormányzati képviselője, lakosa örömmel köszöntötte az ünneplőket, s kiemelte, büszke az iskolára. Egyrészt azért, mert az ő gyermekei – akik immár orvosok – is oda jártak, másrészt azért, mert ő maga is közreműködhetett az összefogással készült tér kialakításában.

Fotó: Matey István

Az idei rendezvénysorozat fővédnöke dr. Kun Ferenc, a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Karának dékánja, ugyanis az Aranyról elnevezett napok idei témája szorosan kapcsolódik a természettudományokhoz. Ennek fő ágait már az általános iskola elejétől kell tanulni, s bár nem mind közkedvelt tantárgy, muszáj tanulni, mert általuk jobban megérthető a körülöttünk lévő világ – emelte ki a dékán.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában