Orbán Viktor a WHO főigazgatójával tárgyalt

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Tedrosz Adhanom Gebrejeszuszt, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) etióp főigazgatóját az Országházban 2017. szeptember 11-én.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Tedrosz Adhanom Gebrejeszuszt, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) etióp főigazgatóját az Országházban 2017. szeptember 11-én. - © MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs
Budapest – Orbán Viktor miniszterelnök hétfő délelőtt az Országházban fogadta Tedrosz Adhanom Gebrejeszuszt, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatóját – tájékoztatta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI-t.

A WHO főigazgatója üdvözölte az egészség megőrzését szolgáló magyarországi kezdeményezéseket, például a dohányzás elleni fellépést, az egészséges táplálkozás elterjesztéséért tett erőfeszítéseket, illetve a mindennapos testnevelés bevezetését.

Orbán Viktor leszögezte, hogy kiváló az együttműködés Magyarország és az Egészségügyi Világszervezet között, és ezt a kölcsönösen előnyös partnerséget a jövőben is szeretnénk fenntartani, sőt újabb közös politikákkal kiegészíteni.

– MTI –