Orbán Viktor: 56 örök igazodási pont

A miniszterelnök szerint az 1956-os forradalom és szabadságharc Magyarország számára egy örök igazodási pont, amely bár történelem, de nem a múlt, hanem a magyarok jövőjének is része.

Orbán Viktor erről szerdán beszélt a budapesti Kisfogházban a Nagy Imre halálának évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen.

Szimbolikus, hogy egy börtönben emlékeznek a forradalomra

A kormányfő szerint szimbolikus, hogy egy börtönben emlékeznek a forradalomra. Szerinte mindig akkor kerülnek elő a rácsok és kordonok, ha a mindenkori hatalommal bírók rettegnek az igazságtól, mert nem a magyarokat, hanem idegen erőket és így önös érdekeiket szolgálják.

Orbán Viktor hangsúlyozta: 1956 egy “tiszta, soha el nem homályosuló tükör, amelyben mindig láthatjuk a magyarok igazi arcát”. A miniszterelnök úgy véli: a forradalom emléke mutatta az utat 1989-ben ahhoz, hogy kizavarják az idegen katonákat Magyarországról, 1956 adott erőt 1998-ban, amikor megkezdték a polgári Magyarország felépítését, és 2010-ben a “kétharmados forradalomhoz” is ez nyújtott lelki segítséget az embereknek, hogy véget vessenek az elmúlt 8 év korszakának, amely alatt mindent aláásott a hazugság.

– Független Hírügynökség –