Orbán-Tarlós: Magyarország visszanyerte fővárosát

Orbán Viktor szerint az önkormányzati választások alkalmával Magyarország átlépte saját árnyékát és képes volt valaminek az érdekében összefogni.

A miniszterelnök az önkormányzati választások eredményét értékelve a Fidesz választási központjában tett nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy a választások eredményeként Magyarország visszanyerte fővárosát, mától ismét Budapest a nemzet fővárosa.

A részvételi adatokat értékelve a kormányfő annyit mondott, hogy aki elment szavazni, az felhatalmazást adott a kormánynak a munka folytatására, aki viszont nem ment el, az engedélyt adott ugyanerre.

Orbán szerint “2010 adja meg 1990 értelmét,” ugyanis most teljesedett be az 1990-es rendszerváltás. A miniszterelnök szerint húsz éve az emberek tudták, hogy mit nem akarnak, de azóta sem tudtak megállapodni arról, hogy hogyan akarnak élni. “Ez a vita ma este nyugvópontjára ért” – fogalmazott a kormányfő.

Orbán hangsúlyozta: a választással értékelték az emberek a kormány eddigi munkáját is és igent mondtak a gazdaságpolitikára, az új alkotmány elkészítésére, az új adórendszerre és a magyar érdekek határozott képviseletére itthon és külföldön is.

A miniszterelnök szerint az önkormányzati választás legalább akkora siker, mint az áprilisi országgyűlési voksolás volt, “Magyarország saját magát húzta ki az egyet nem értés csapdájából” és ezzel átlépte saját árnyékát.

Tarlós István megválasztott főpolgármester azt mondta, hogy a fővárosban az igazmondás váltja majd fel azt, ami eddig történt. Azt ígérte, hogy a fővárosi közgyűlésben a fideszes többség politikus- és emberszámba veszi majd az ellenzéket és nem söpri le őket az asztalról, mint tette az a leköszönő városvezetés. “Ha együtt akarnak dolgozni velünk akkor annak semmi akadálya nincs” – tette hozzá az új főpolgármester..

– Független Hírügynökség –