Orbán Moszkvában – Putyin: a Török Áramlat folytatásának egyik ága Magyarországon haladhat keresztül

Akt.:
Vlagyimir Putyin orosz elnök fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt (b) a moszkvai Kremlben 2018. szeptember 18-án
Vlagyimir Putyin orosz elnök fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt (b) a moszkvai Kremlben 2018. szeptember 18-án - © MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Moszkva – Magyarországon haladhat keresztül a Török Áramlat földgázvezeték folytatásának egyik szakasza – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök Orbán Viktor miniszterelnökkel közösen tartott keddi moszkvai sajtótájékoztatóján.

Putyin emlékeztetett rá, hogy az Európába irányuló orosz gáztranzit ma is magyar területen halad át, ahol gáztározók szavatolják az európai fogyasztók megbízható és zökkenőmentes ellátását még a kereslet csúcsidőszakaszaiban is.

“Vizsgáljuk a lehetőségét annak, hogy magyar partnereinket csatlakoztassuk az orosz gáz Európába szállításának új útvonalaihoz. Nem zárom ki, hogy a Török Áramlat megépítése után a gázvezeték egyik szárazföldi folytatása Magyarországon haladhat majd keresztül” – mondta.

Az orosz elnök elmondta, hogy a magyar kormányfővel közös kezdeményezés alapján kormányközi bizottság alakul a kétoldalú regionális együttműködés összehangolására, amely az év vége előtt megtartja majd alakuló ülését.

– MTI –


Vlagyimir Putyin orosz elnök fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt (b) a moszkvai Kremlben 2018. szeptember 18-án.
Moszkva - Kiegyensúlyozottnak és kiszámíthatónak nevezte a Magyarország és Oroszország közötti kapcsolatot Orbán Viktor miniszterelnök kedden Moszkvában a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel való tárgyalása előtt. A kormányfő a Kremlben az őt fogadó orosz elnök társaságában örömét fejezte ki, hogy id...