Orbán-Kelemen találkozó: erős Néppártra van szükség; Webert támogatják

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnökének találkozója az Országházban 2018. október 29-én.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnökének találkozója az Országházban 2018. október 29-én. - © Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs
Budapest – Az Európai Néppárt novemberben Helsinkiben tartandó kongresszusával kapcsolatos teendőkről tárgyalt egymással Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke és Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke hétfőn az Országházban, ahol áttekintették a közös erdélyi fejlesztési terveket is – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

A megbeszélésen egyetértettek abban, hogy erős Európai Néppártra van szükség, és a magyar érdekekért a legeredményesebben úgy tudnak közösen küzdeni, ha a májusi EP-választások után erős néppárti frakció alakul az Európai Parlamentben.

Orbán Viktor és Kelemen Hunor leszögezte: a jelenlegi helyzetben mindketten Manfred Weber jelöltségét fogják támogatni az Európai Bizottság elnöki tisztségére – tájékoztatott Havasi Bertalan.

Elmondta: a mai egyeztetésen áttekintették a magyar kormány támogatásával zajló közös erdélyi fejlesztési projekteket is, különös tekintettel az oktatási, kulturális és gazdaságfejlesztési beruházásokra.

– MTI –