Forma-1

2020.05.20. 18:45

Toto Wolff: hűségesek vagyunk, nem tárgyalunk Vettellel

A világbajnoki címvédő Forma-1-es Mercedes csapatfőnöke egyelőre kizárta annak a lehetőségét, hogy a négyszeres vb-győztes Sebastian Vettellel folytassanak tárgyalásokat.

Mercedes AMG Petronas F1 Team's team principal Toto Wolff poses for a photograph during a media event to reveal the team's new livery for the upcoming 2020 season, at the Royal Automobile Club in London on February 10, 2020. - Mercedes Formula 1 boss Toto Wolff said on Monday that his team's tie-up with Lewis Hamilton is the "obvious pairing", with the future of the six-time world champion still unclear on the eve of the new season. "It is the obvious pairing going forward," said Wolff as Mercedes unveiled a five-year partnership with Jim Ratcliffe's chemicals company Ineos in London. (Photo by Tolga AKMEN / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Tolga Akmen

„Lojálisak maradunk a mostani pilótáinkhoz, és nem kezdünk semmilyen egyeztetésbe egy olyan időszakban, amikor az idei szezon még csak el sem kezdődött”

- nyilatkozta az osztrák szakember az RTL televíziónak adott interjújában.

A 32 esztendős Vettelnek a szezon végén lejár a szerződése a Ferrarinál, amellyel közösen úgy döntöttek, hogy nem hosszabbítanak. A német pilóta helyére Carlos Sainz Jr. érkezik 2021-től, míg az ő ülését a McLarennél a Renault-tól távozó ausztrál Daniel Ricciardo veszi majd át. A szaklapok az elmúlt hetekben sokat írtak arról, hogy Vettel még akár a Mercedeshez is igazolhat, Wolff azonban ezt most kizárta.

„Német szempontból persze nagyszerű lenne, de nekünk hűnek kell maradnunk az elveinkhez, melyek közül a lojalitás az egyik legfontosabb, és az értékeink lényeges részét képezi”

- mondta a 48 éves csapatfőnök.

A Mercedesnél a címvédő és hatszoros világbajnok brit Lewis Hamiltonnak, valamint a finn Valtteri Bottasnak is ebben az évben jár le a szerződése, és Wolff szerint mindkettejükkel tárgyalóasztalhoz fognak ülni.

Az osztrák szakember arról is beszélt, hogy számára meglepetés volt a Ferrari és a McLaren döntése, melyet a koronavírus-járvány ideje alatt hozott meg a két istálló, és így máris kialakult a jövő évi versenyzőpáros ezeknél a csapatoknál. Wolff szerint ez akár még „fejfájást” is okozhat a Ferrari és a McLaren vezetőinek, akiknek ezt az évet még a mostani pilótákkal kell végigversenyezniük.

„Vettelt, mint embert egy nagyon egyenes személyiségnek tartom, aki hasonló értékeket képvisel, mint én. Sportolóként pedig az általa nyújtott teljesítmény mindent elmond, mivel négy vb-címet nyert”

- dicsérte Vettelt a Mercedes csapatfőnöke.

Az idei Forma-1-es idény a tervek szerint július elején Ausztriában kezdődhet, a sorozat irányítói két futamot terveznek a spielbergi Red Bull Ringen.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában