Órákra volt a haláltól a vérző hátú kutya

Akt.:
Órákra volt a haláltól a vérző hátú kutya
© Fotó: police.hu
Debrecen – Mondhatni az utolsó pillanatban mentették meg, gazdája ellen állatkínzás miatt folyt nyomozás.

A rendőrségre 2018. július 6-án érkezett bejelentés egy állatvédő szervezettől arról, hogy egy debreceni, lakatlan ingatlan kertjében fekszik egy láncra kötött kutya, aminek láthatóan súlyos, vérző sérülés van a hátán. A rendőrök a helyszínre mentek és miután megállapították, hogy a kutya valóban rossz állapotban van, értesítették az állatorvost, majd kihozták a kutyát az ingatlanból – írja a police.hu.

kutya2Fotó: police.hu

A kutya életben maradt, azonban az állatorvos elmondta, hogy ha nem találják meg az állatvédők, akkor órákon belül elpusztult volna. A rendőrök azonosították a kutya gazdáját, akit a rendőrkapitányságon gyanúsítottként kihallgattak. A nyomozás adatai szerint a 47 éves férfi látta, hogy a kutyájának súlyos hátsérülése van, azonban semmit nem tett azért, hogy meggyógyuljon, állatorvoshoz se vitte.

A debreceni férfival szemben állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytattak nyomozást a rendőrök.

A vizsgálati szakaszban a Debreceni Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat átadta az ügyészségnek.