Önmagukat verték meg a balmazújvárosiak

Akt.:
Önmagukat verték meg a balmazújvárosiak
© Fotó: Matey István
Balmazújváros – Kiss László nem tart attól, hogy a Soroksáron kapott pofon visszaveti az újvárosi labdarúgókat.

Derült égből villámcsapás – így lehetne a legjobban összefoglalni a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő legutóbbi NB II-es találkozóját. A hajdúsági együttes a tavasszal 180 fokos fordulatot vevő Soroksár otthonában lépett pályára szombaton. A fővárosiak a kiváló formájukról már a 6. percben tanúbizonyságot tettek, ekkor Mihály Dávid talált be. A pihenő előtt Bajzát Péternek köszönhetően duplázta meg az előnyét a házigazda. A második játékrészben sem vettek vissza Lucsánszky Tamás tanítványai: Huszák Tamás duplázott, míg Gárdos András a 86. percben állította be az 5–0-s végeredményt.

Büntetett a rivális

– Elsősorban a dekoncentráltság számlájára írom a hétvégi vereségünket – kezdte a beszélgetést Kiss László, a Balmaz csapatkapitánya. – Jól kezdtük az összecsapást, nagy lehetőségeket tudtunk kidolgozni, ám ezeket egytől egyig elpuskáztuk. Aztán a soroksáriak az első félidőben gyakorlatilag a semmiből találtak két gólt. A szünetben úgy éreztem, sikerül majd fordítanunk. Azt beszéltük az öltözőben, hogy mennünk kell előre, de ésszel – sajnos ennek csupán az első fele valósult meg. A fordulást követően újabb buta találatot kaptunk, innentől fogva a rohanás és a hitehagyottság jellemezte az együttest. Egyébként ellenfelünk semmilyen váratlan húzást nem produkált, azt nyújtotta, amit vártunk tőle, gyakorlatilag a baklövéseinket könyörtelenül megbüntette.

Egy ilyen súlyos fiaskó lelkileg vissza is vethet egy csapatot. Vajon ettől az eshetőségtől mennyire tartanak a balmazújvárosiak?

– Profinak és mentálisan erősnek gondolom a gárdát, így nem gondolom reálisnak ezt a forgatókönyvet. A Gyirmót, vagy a Kisvárda legyőzését sem értékeltük túl, a soroksári meccset sem szabad túldimenzionálni. Természetesen elemezni és tanulni kell a legutóbbi fordulóban elkövetett hibáinkból, majd a következő feladatra kell koncentrálnunk. Szombaton a szezon utolsó hazai bajnokiját vívjuk a másodosztálytól biztosan búcsúzó Ajka ellen, feltett szándékunk, hogy győzelemmel búcsúzzunk a szurkolóinktól – fogadkozott a középső védő.

HBN-BÁ