Önkormányzatok pályázhatnak közművelődési támogatásra

Budapest – Háromszáz millió forint keretösszegű közművelődési pályázatot hirdet az Emberi Erőforrások Minisztériuma olyan települési önkormányzatok számára, amelyek közművelődési intézményt, közösségi színteret saját fenntartásban vagy közművelődési megállapodás keretében működtetnek – közölte a kultúráért felelős államtitkárság szerdán az MTI-vel.

A pályázat célja közművelődési intézmény vagy közösségi színtér műszaki-technikai eszközállományának, berendezési tárgyainak gyarapítása, épületének karbantartása, felújítása.

A közlés szerint a vissza nem térítendő költségvetési támogatást a települési önkormányzatok által vállalt önrész arányában kell megállapítani. A támogatás minimális mértéke 100 ezer forint.

A 300 millió forintos keretösszeg 40 százalékát a települési önkormányzatok által 2015. január 1. után alapított közművelődési intézmények vagy közösségi színterek között osztják fel. A keret 60 százalékát a fenti kategóriába nem tartozó, települési önkormányzatok által fenntartott vagy a velük kötött közművelődési megállapodás alapján működő intézmények, közösségi színterek támogatására fordítják – közölte az államtitkárság.

Az összegzés kitér arra, hogy “a társadalmi-gazdasági és infrastrukturális szempontból elmaradott, illetve az országos átlagot jelentősen meghaladó munkanélküliséggel sújtott települések esetében, valamint a települési önkormányzat által 2015. január 1-jét követően alapított közművelődési intézmény vagy közösségi színtér esetében a vállalt önrész mértékét háromszoros súllyal kell figyelembe venni a támogatás megállapításakor. A két feltétel együttes fennállása esetén a vállalt önrészt kilencszeres súllyal kell tekintetbe venni”.

Pályázni július 15-ig lehet, a részletes kiírás innen tölthető le.

– MTI –
hirdetés