Önkormányzat 2014 – Civil Fórum: élhetőbb Tócóskertet!

Akt.:
A sétány macskaköveit is lecserélnék
A sétány macskaköveit is lecserélnék - © Fotó: HBN
Debrecen – A Civil Fórum Debrecen Egyesület úgy látja, hogy a Tócóskertben a távhőrendszer felújításán kívül évek óta semmi nem történt – jelentette ki a szervezet színeiben az önkormányzati választáson a 14-es számú választókörzetben induló képviselőjelölt, Birinyi Elizabet.

Mint elmondta: a legsürgetőbb feladatnak a helyi kispiac újjáépítését tartja. Amennyiben megválasztanák lefedné a létesítményt, mosdót, oda vezető utakat, az áru kirakodására alkalmas parkolókat alakíttatna ki.

Magyarné Marincsák Ibolya a 12-es körzetben induló civil fórumos jelölt arról beszélt, hogy a Derék utca 22. szám felső három szintjén található családok átmeneti otthonát városi pénzből fel kellene újítani.

A civil fórum polgármesterjelöltje, Kósa Márta hangsúlyozta: a tócóskerti járdák sok helyen javításra szorulnának és gyakran nem arra vezetnek amerre az emberek járnak. Szerinte a zöldterületek egy részén indokolt lenne kutyafuttatók létrehozása. A Holló László sétány hiányos, bokákra veszélyes macskakő burkolatát felszedetné és újraburkoltatná.

HBN-OCs