Helyi közélet

2016.04.17. 18:35

Időjárás-jelentés - 2016. április 17.

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Az időjárási helyzet Európában

Kontinensünk délkeleti részén anticiklon található. Ennek a magasnyomásnak a hatása sokfelé érződik Délkelet-Európában, sőt az anticiklon fölnyúlik a Fekete-tengertől egészen a Skandináv-félsziget keleti részéig. Területén jellemzően kevés a felhő, de éjszakánként a szárazföld belsejében ködfoltok alakulnak ki, amelyek gyorsan feloszlanak. A csúcshőmérséklet a leszálló légmozgás területén a sokévi átlag felett alakul. Jóval felhősebb és csapadékosabb az időjárás Európa nyugati részén, valamint az Ural előterében, ahol ciklonok alakítják az időjárást. Több nyugati-európai állomásról jelentenek esőt, záport, az Ural előterében havazás, hózápor is előfordul. A hőmérséklet a ciklon által érintett területeken az átlagos körül alakul. A Kárpát-medence időjárását eleinte a Dánia felett elhelyezkedő ciklon előoldali áramlási rendszere, majd hétfőn hidegfrontja alakítja.

Várható időjárás hétfő estig

Estétől átmenetileg csökken a felhőzet, de a Kisalföld térségében kialakulhat egy-egy zápor. Hétfőn ismételten sok felhőre számíthatunk hosszabb-rövidebb napos időszakokkal, szórványosan záporral, északkeleten zivatar is kialakulhat. Az erős délnyugati szél éjszakára veszít erejéből és fokozatosan nyugatira, északnyugatira fordul, hétfő napközben pedig helyenként ismét megerősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 14 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn az ország délkeleti felében 22 és 24 fok körül valószínű, a nyugati, északnyugati országrészben pedig 14 és 20 fok között várható.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában