Helyi közélet

2016.08.05. 19:23

Gyerekeknek és örök gyerekeknek

Polgár - Régi ígérete a városnak, hogy modernizálja, körbekeríti a játszóteret.

Polgár - Régi ígérete a városnak, hogy modernizálja, körbekeríti a játszóteret.

A játszótér felújítására, fejlesztésére vonatkozó elképzeléseket, terveket ismerhették meg az érdeklődők a július 15-én a helyszínen megtartott lakossági fórumon. A cél nem más, mint egy olyan játszótér kialakítása, ahol a kisebb és a nagyobb gyermekek is megtalálják a korosztályuknak megfelelő játszóeszközöket – fogalmazott Tóth József polgármester.

A fórumon jelenlévő kisgyermekes anyukák, nagymamák örömmel és megnyugvással fogadták azt a hírt, hogy a gyermekjátszótér kerítéssel lesz elválasztva a tér többi részétől, hiszen sok esetben veszélyt jelentett a kicsik számára a téren szokássá vált kerékpáros közlekedés. A tervek szerint a meglévő játszótér bővül, a megtartható játékokat megőrzik, újakkal egészítik ki, és természetesen elvégzik a szükséges talajcserét. A helyszínen megfogalmazódott, hogy a jelenlegi kis csúszda mellett szükséges lenne egy a nagyobb gyermekek számára is, valamint mászóka és kisméretű focikapu is kellene. Kifejezett kérésként hangzott el, hogy őrizzék meg a játszótér fás területét, így nagy melegben is ideális helyszín marad.

További funkciók

A meglévő játszótér területe közösségi tér funkciót is kap, hiszen – reményeik szerint pályázati forrásból, a Nemzeti Szabadidős - Egészség Sportpark Program által - lesz mellette egy fitneszpark, amit a fiatalabb és a felnőtt generáció is egyaránt használhat, valamint egy időseket szolgáló pihenőrész is. A közösségi tér központi területén a tervek szerint ivókút, esetleg szobor, vagy virágos ágyás is megvalósul, így valóban több generáció kikapcsolódására, pihenésére nyújt lehetőséget - folytatta a polgármester. A pályázatot a szabadidőparkra augusztus közepéig lehet benyújtani, de annak elbírálásától függetlenül is, saját forrásból megkezdni az önkormányzat a játszótérfejlesztést.

HBN​

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában