Önkormányzat 2014 – Bemutatta polgármesterjelöltjét a Jobbik Debrecenben

Debrecen, 2014. július 24. Kőszeghy Csanád Ábel, a Jobbik debreceni polgármesterjelöltje bemutatkozó sajtótájékoztatója után a párt debreceni irodájában 2014. július 24-én.
Debrecen, 2014. július 24. Kőszeghy Csanád Ábel, a Jobbik debreceni polgármesterjelöltje bemutatkozó sajtótájékoztatója után a párt debreceni irodájában 2014. július 24-én. - © MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Debrecen, 2014. július 24., csütörtök (MTI) – Kőszeghy Csanád Ábel, a Jobbik városi elnöke lesz a párt debreceni polgármesterjelöltje az őszi önkormányzati választáson – jelentette be a Jobbik hajdú-bihari elnöke csütörtökön a megyeszékhelyen, sajtótájékoztatón.

Kulcsár Gergely elmondta: a debreceni alapszervezet tagsága egyhangúlag támogatta a 36 éves településmérnök, jelenlegi önkormányzati képviselőt, majd a megyei jelöltállító bizottság, végül pedig a Jobbik országos elnöksége is jóváhagyta a jelölést, így csütörtöktől a Jobbik politikusára “a fideszes Papp László elsőszámú kihívójaként lehet tekinteni”.

Hozzátette. Ágoston Tibor önkormányzati frakcióvezető és Kőszeghy Csanád Ábel neve merült föl “mint a nemzeti ellenzék helyi polgármesterjelöltje”, ám Ágoston Tibor – aki négy évvel ezelőtt a Jobbik polgármesterjelöltje volt Debrecenben – nem vállalta a jelöltséget, ő maga is Kőszeghy Csanád Ábelt támogatta.

Kőszeghy Csanád Ábel elmondta: az októberi választáson szeretnének Debrecenben minél több egyéni körzetben nyerni, s mindent meg kívánnak tenni a város közbiztonságának javításáért. A debreceni menekülttáborral összefüggésben megjegyezte: “addig fogunk harcolni, amíg megoldás nem születik arra, hogy a debreceni emberek biztonságban érezhessék magukat”.

A Jobbik debreceni polgármesterjelöltje fontos céljának tekinti az úgynevezett kertségekben és a panelházakban élők életkörülményeinek javítását, a belvároson kívüli területek infrastrukturális fejlesztését.

Kőszeghy Csanád Ábel végezetül kijelentette: polgármesterként felülvizsgálná a gigaberuházásokat, amelyek szerinte “óriási terheket rónak a városra”. Példaként a Latinovits Színházat említette, amely szerinte “a mai napig csak a pénzt viszi”, a Főnix Csarnokot, amely “kihasználatlan és veszteséget termel”, és az intermodális központ tervét, “amitől szintén nem várhatunk nyereséget”.

Közölte: szeretnék Debrecenben is megvalósítani az elszámoltatást, egyebek mellett a 2-es villamos beruházását is felülvizsgálnák.

– MTI –