Önbizalommal telve indul a kvótáért Hegyi Dóra

Hegyi Dóra
Hegyi Dóra - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Újra lendületbe jött Hegyi Dóra, aki legközelebb a világbajnokságon bizonyíthat.

A magyar bajnokság hétvégi, nyíradonyi viadala után kisimultak a képzeletbeli ráncok Hegyi Dóra homlokán, hiszen a portugál világkupa után az ob-n is olyan teljesítménnyel rukkolt elő, amivel kellő önbizalommal várhatja a hamarosan kezdődő dél-koreai világbajnokságot.

Fontos váltás

– A világkupa-sorozat második, tokiói fordulója után nagyon el voltam keseredve, ezért változtattunk a gyakorlatomon. Úgy tűnik, az új program jól működik, sokkal biztonságosabb, mint az előző. A szezon elejéhez képest annyi a differencia, hogy a négy nehéz elemből egyet kivettünk, s helyette olyat raktunk be, ami korábban már jól ment. Ennek a portugál világkupán már meglett az eredménye, hiszen bronzérmes lettem. Ez a harmadik helyezés új lendületet és önbizalmat adott – tekintett vissza a közelmúltra a remek aerobikos, aki értékelte a nyíradonyi magyar bajnokságot is. – Imádok hazai környezetben szerepelni, igazából stressz nélkül lépek pódiumra. Ezen a hétvégén az volt a nehéz, hogy három számban is indultam, de végül egyéniben, párosban és csoportban is aranyérmes lettem. Az egyéni elsőség megerősített abban, hogy jól döntöttünk, amikor a változtatás mellett tettük le a voksunkat.

Mindent bele!

Sűrű a versenynaptár, nincs megállás, ráadásul a szezon legrangosabb viadala, a dél-koreai Incshonban megrendezendő világbajnokság következik.

– A magyar bajnoksághoz hasonlóan a vébén is három számban indulok, a furcsaságot az jelenti, hogy csak párosban és csoportban lehet kvótát szerezni a jövő évi lengyelországi Világjátékokra. Ennek ellenére nem lehet súlypontozni, mindhárom kategóriában a legjobbat akarom nyújtani. Egyéniben eddig még nem sikerült jó eredményt elérnem, mindössze egy 12. hely a legjobb produkcióm a felnőttek között.

Ezt mindenképpen meg akarom javítani.

Párosban és csoportban egyértelmű cél, indulási jogot kell szerezzünk a wroclawi Világjátékokra. Nem lesz egyszerű feladat, de a páros gyakorlatunk – Bali Dániellel – nagyon „egyben van”, míg a csoport programja brutális lett, mindenki dicséri. Valamennyi számban nagyon sűrű a mezőny, nem szabad hibázni, utána pedig már a pontozóbírókon a sor – fogalmazott a tavalyi világkupa-győztes és Európa-bajnoki ezüstérmes debreceni kiválóság, aki elárulta, június 10-én indulnak Dél-Koreába.

HBN-BN