Ön támogatná-e a sorkötelezettség visszaállítását?

Ön támogatná-e a sorkötelezettség visszaállítását?
Ön támogatná-e a sorkötelezettség visszaállítását? - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Arra voltunk kíváncsiak, kinek mi az álláspontja a sorkötelezettség visszaállításával kapcsolatban.

– Én szívesen mennék, mert a fegyelem és a szigorúság felkészít minket az életre – válaszolta kérdésünkre Vadász Lajos.

Jenei Anita visszaállítaná a sorkötelezettséget, mert szerinte a mai fiatalokon látszik annak a hiánya. – Az alapvető tisztelet és az életre való felkészítés semelyik férfinak se árt – véli.

– Nem állítanám vissza a kötelező katonaságot, mert szerintem elég diktatórikus és ez nem sok embernek tetszik, köztük nekem se. Úgy gondolom, mindenki maga döntse el, hogy szeretne-e ezen pálya felé orientálódni – mondta Máth Kristóf.

Czifra Bence szintén nem támogatja az ötletet: – A mai fiataloknak inkább tanulniuk kéne és nem átélni ezeket a háborús dolgokat. Bár a rend és a fegyelem sok emberre ráférne – tette hozzá.

– Igazából én mindig is katona szerettem volna lenni. Jó dolognak tartom, hogy fegyelemre és tiszteletre tanítja az embereket – mondta Orosz Adrián.

Lakatos Levente szerint sok fiatalnak jót tenne, ha visszaállítanák a kötelező sorkatonaságot. – Mostanában az iskolában is sokat lehet hallani erről. A külföldi ismerőseimtől pedig hallottam, hogy sok helyen visszaállítják és egyhangúan az a véleményük, hogy jó dolog.

– HBN –