Ön szerint Magyarországon is elterjednek az elektromos autók?

Jelenleg csak a Nagyerdőn van elektromos töltőállomás, de hamarosan a város több pontján is lesz
Jelenleg csak a Nagyerdőn van elektromos töltőállomás, de hamarosan a város több pontján is lesz - © Fotó: Matey István
Debrecen – A cívisvárosban jelenleg csak egy elektromos töltőállomás működik, de dr. Barcsa Lajos alpolgármester szerint a jövőben többre is szükség lesz. Egy keddi konferencián ugyanis elhangzott, hogy a közlekedés idáig ismert formája megszűnőben van, hamarosan az elektromos autók veszik át a benzines és dízeles járművek uralmát. Megkérdeztük a debrecenieket, mennyire hisznek a nagy paradigmaváltásban.

– Van esély a kiépülésre, és szükség is lenne rá, mivel nem szennyezi a környezetet. Ha támogatnák az autók vásárlását, és több töltőállomást alakítanának ki, lenne az ilyen típusú járművekre igény – mondta Varga Felicián.

Varga_Felici+ín Varga Felicián ©

– Sokkal több pénzre lenne szüksége az országnak ahoz, hogy ez a fejlesztés működni tudjon. Lehet hogy Magyarországnak nem ez az elsődleges célkitűzés, amire pályázni kellene – fejtette ki Ondi Tibor.

Ondi Tibor Ondi Tibor ©

– Igen, szerintem szükség van az elektromos autókra, de az európai viszonyokhoz képest a mi országunk le van maradva technológiai szempontból. A fejlődésben a helyi intézkedéseknek lenne főbb szerepe, minél több töltőállomás létrehozásával és ösztönző intézkedésekkel – nyilatkozott lapunknak Szabó György.

Szabó György Szabó György ©

Nagy Bettina véleménye alapján gyerekcipőben jár a villanyautók kiépítése, hiszen az emberek nem tudnak túl sokat erről a környezetbarát módszerről. Ha támogatnák és jobban informálnák az embereket, lenne rá igény.

Nagy Bettina Nagy Bettina ©

– Én támogatom az ötletet, de szerintem mesterségesen tartják magasan az árakat, az olajvállalatok fenntartásai miatt nincs akkora igény az elektromos árammal tölthető gépjárművekre. Több töltőállomással is előrébb lépne az ország, mert a normál hálózati áramról igen költséges a feltöltés – mondta Horváth Miklós Ádám.

Horváth Miklós Ádám Horváth Miklós Ádám ©

Kupai Anita egyetért a fejlesztés fontosságával, ha lenne rá lehetősége, ő is vásárolna ilyen típusú járművet.

Kupai Anita Kupai Anita ©

HBN-SZÉ | Fotók: Matey István
hirdetés