Ön szerint elterjedhet a háromgyermekes családmodell?

Akt.:
Nagy Sándor
Nagy Sándor
Debrecen – A családmodell magától működik, a politika nem tud beleszólni. A harmadik gyermek születése nem a pénzen múlik, hanem, hogy akarják-e – fogalmazott Nagy Sándor.

Hasonlóképpen vélekedik Karacs Sándor is. Szerinte csak kevés esetben döntheti el a támogatás egy gyermek megszületését, de akkor sem nem ez lesz az elsődleges indok.


Karacs Sándor Karacs Sándor ©

Bakonyi Péter úgy látja, bár nem ro­s­­s­z az elképzelés, ez kevés ahhoz, hogy a háromgyermekes családmodell elszaporodjon. Ráadásul a kockázattal sem árt számolni, hogy mi lesz, ha mégsem születik meg a kellő számú gyermek.


Bakonyi Péter Bakonyi Péter ©

– Nehéz elképzelni, de biztos lesznek majd olyanok is, akik csak a pénz miatt vállalnak harmadik gyereket – mondta Jónás Eszter.


Jónás Eszter Jónás Eszter ©

Kockázatosnak tartja Szőke Márta, hogy szerződésben vállaljon gyerekeket egy család, hiszen ennek sokszor egészségügyi, vagy tőlük független okai lehetnek. Bár ők is hárman vannak testvérek, úgy gondolja, a kétgyermekes családmodell a legnépszerűbb.


Szőke Márta Szőke Márta ©

Kapusi Sarolta szerint sokaknak már a két gyermek is sok, annyit sem mernek vállalni, így számukra elérhetetlen mindenféle támogatás.


Kapusi Sarolta Kapusi Sarolta ©

HBN|Fotók:
hirdetés