Ön milyen szempontok alapján választja ki, hogy kiknek adakozik?

Turucz Bettina
Turucz Bettina - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Rászorulók, betegek, gyermekek, hajléktalanok, állatmenhelyek. Hogyan döntsük el, hogy kinek adjuk felajánlásainkat? Erről kérdezősködtünk Debrecen utcáin.

– Gyerekeknek szívesen adakozom olyan adományokkal, melyekre szükség van, nekem pedig lehetőségem van megadni. Az ajándékozás inkább családi körben jellemző nálunk, szívesen adok rokonoknak saját készítésű tárgyakat, kézműves dolgokat – válaszolta Turucz Bettina.

Ádám Anett szintén inkább családon belül ajándékoz az ünnepek idején: – Ha lehetőségem van, adományozok különböző szervezeteknek is, már nem használt játékokat vagy ruhadarabokat – mondta.

 

Ádám Anett Ádám Anett ©

– Konkrétan nem keresek fel szervezeteket, hogy adományozhassak, de ha az utcán vagy üzletekben megállítanak, szívesen segítek. Legutóbb a leukémiás gyerekeket támogattam – mondta Szabó Attila.

Szabó Attila Szabó Attila ©

Rácz Attila egyházközösségi tagként az egyház szervezésében lebonyolított adományozásokba kapcsolódik be: – Az egyház már pontosan tudja, kik az igazi rászorulók, nekem nem kell külön utánajárnom. Így biztos vagyok benne, hogy a pénz, amit adok, jó helyre fog megérkezni.

Rácz Attila Rácz Attila ©

– Szívesen adok árva gyerekeknek, időseknek, hajléktalanoknak, tehát azoknak, akik valóban rászorulnak. Számomra ez az első számú szempont – válaszolta Dolhai Márk.

Dohai M+írk Dolhai Márk ©

– Anyagiak helyett inkább tárgyakkal segítek azoknak, akik valóban hiányt szenvednek. Magamtól nem indulok el adakozni, de ha találkozom olyan emberrel, aki valamelyik alapítvány számára gyűjt és meggyőző, akkor nem mondok nemet – válaszolta Szerencsi Nikolett.

Szerencsi Nikolett Szerencsi Nikolett ©

HBN-VK | Fotó: Molnár Péter