Ön milyen ételekhez fogyaszt szívesen tormát?

Ön milyen ételekhez fogyaszt szívesen tormát?
© Fotó: Pixabay
Debrecen – A fenti kérdést tettük fel járókelőknek Debrecenben, nézzük, milyen válaszok születtek.

Tar Károlyné, nyugdíjas

tk

Főzéshez nem használok tormát, de vásárolok olyan kész­ételeket, leginkább húsokat, amelyek tartalmazzák a fűszert. Természetesen húsvétkor mindig fogyasztunk a sonkához tormakrémet.

Szabó Kálmán, gipszkarton szerelő

szk2

Nagyon szeretem a tormát, leginkább húsfélékhez szoktam fogyasztani, többek között kolbászhoz és sült tarjához. Emellett a tormából készült különböző krémek ízét is kifejezetten kedvelem.

Szabó Noémi, egyetemi hallgató

szn

Leginkább húsvétkor jellemző a családunkra a torma fogyasztása, nagyon szeretjük a különféle tormakrémeket. A sonka mellé nagyon ízletes fűszernövény, de a csípős fajtáját nem kedvelem.

Kovács Róbert, rendőr

kr

A torma szerintem egy nagyon finom fűszernövény, amely kifejezetten illik a legtöbb húsféléhez. Leginkább sonkához és főtt húsok mellé fogyasztok tormát, a majonézes torma nagyon finom.

HBN|Fotók: Molnár Péter


Vörösné Gizella (elöl) és Horváthné Ica Gábor Tiborék udvarán a tormaválogatás közben
Bagamér - Keményen megdolgoztak a termelők az idei rekordmagas árért az Érmelléken. A múlt évinek most több mint duplája a torma ára, az első osztályú gyökér kilójáért 500 forintot adnak a felvásárlók. Ahhoz, hogy eddig soha nem látott magasságokban jár az Érmellék világhírű fűszernövényének ár...