Helyi közélet

2016.05.11. 12:50

Orlando utoljára a színpadon

Debrecen - Ebben az évadban utoljára tekinthető meg a négy évszázad szenvedélyes történetét átfogó Orlando a Horváth Árpád Stúdiószínházban.

Debrecen - Ebben az évadban utoljára tekinthető meg a négy évszázad szenvedélyes történetét átfogó Orlando a Horváth Árpád Stúdiószínházban.

A Virginia Woolf regényéből monodrámává adaptált előadásban színészt próbáló változásokat, átváltozásokat, lelki és szellemi utat jár be a tehetséges színésznő, Sárközi-Nagy Ilona. Apró, villanásnyi jelenetek sora adja vissza Orlando személyiségének szenvedélyességét, a szerelem megélésének képességét, ugyanakkor a féltékenység és az egyedüllét fájdalmát. A főszereplő rendkívül lassan öregszik, közel háromszázötven év alatt tizenhat éves, álmodozó tekintetű fiúból harminchat éves, irodalmi sikereket magának tudható nővé cseperedik. A nemváltás csak egy a számtalan kaland közül, melyet átél. Anca Bradu, a fiatal román rendező generáció egyik ikonikus alakja két év után tért vissza ismét a Csokonai Színházba, hogy az általa is remekműként emlegetett Orlando újfajta értelmezését színpadra vigye. Az adaptációt a román rendező készítette, az adaptáció fordítását pedig a dramaturg, Adorján Beáta. A díszlet- és jelmeztervező Mihai Pacurarnak köszönhetően a színésznő mind férfi, mind női Orlandóként csodálatos a színpadon.

Az évad utolsó két Orlando-előadását május 12-én (csütörtökön) és 13-án (pénteken) láthatja a közönség a Horváth Árpád Stúdiószínházban.

- Csokonai Színház -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában