“Olyan feltételeket szabnak nekik, amelyek nagyon nehezen teljesíthetőek”

Akt.:
Budapest, 2016. március 15. Középen Pukli István, a XIV. kerületi Teleki Blanka Gimnázium igazgatója, mellette balra Pilz Olivér tanár, a miskolci Herman Ottó Gimnázium közalkalmazotti tanácsának elnöke, jobbra Békés Gáspár diákolimpikon a Tanítanék Mozgalom által szervezett vonulásos pedagógusdemonstráció gyülekezőjén az Andrássy úton, Budapesten 2016. március 15-én.
Budapest, 2016. március 15. Középen Pukli István, a XIV. kerületi Teleki Blanka Gimnázium igazgatója, mellette balra Pilz Olivér tanár, a miskolci Herman Ottó Gimnázium közalkalmazotti tanácsának elnöke, jobbra Békés Gáspár diákolimpikon a Tanítanék Mozgalom által szervezett vonulásos pedagógusdemonstráció gyülekezőjén az Andrássy úton, Budapesten 2016. március 15-én. - © MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Debrecen – Ezt gondolják olvasóink a pedagógusok sztrájkfenyegetéséről.

Széles Fruzsina úgy véli, van alapja a tanárok elégedetlenségének, hiszen rengeteg tananyagot kell átadniuk a diákoknak rövid időbe sűrítve.


Sz├ęles_Fruzsina

Széles Fruzsina


– Figyelemmel kísértem a március 15-i demonstráció eseményeit. Egyetértek a pedagógusokkal, mivel olyan feltételeket szabnak nekik, amelyek nagyon nehezen teljesíthetőek – osztotta meg véleményét László Judit.


László_Judit

László Judit


– Akceptálom az oktatók megmozdulásait, de valamilyen szinten a média felfújja a történéseket. A kockás inges kezdeményezést remek dolognak tartottam, ugyanis ezáltal a diákok kifejezhették szolidaritásukat a tanáraikkal – válaszolta Kin Adrienn.


Kin_Adrienn

Kin Adrienn


Tóth Luca próbálja távol tartani magát az eseményektől. Ő is megerősítette azt a vélekedést, hogy a tanulók valóban le vannak terhelve manapság.


T├│th_Luca

Tóth Luca


– Nagyon sok függ a tanítás során a pedagógus személyiségétől. Ha egy tanár közvetlen, akkor a diákokat sokkal kevésbé kell noszogatni azért, hogy tanuljanak – felelte Balogh Tímea.


Balogh_T├şmea

Balogh Tímea


Petrusinec Barbara elmondta, az időbeosztással vannak komoly problémák. Szerinte a tanárok egy tanórán jelentős mennyiségű tudást akarnak átadni.


Petrusinec_Barbara

Petrusinec Barbara


HBN-BÁ|Fotók: Matey István