Helyi közélet

2014.10.02. 18:27

„Nem folyt vissza pénz” a parkokból

Debrecen - A polgármesteri hivatal cáfolja a Jobbik a parkok építésére, fenntartására vonatkozó állításait.

Debrecen - A polgármesteri hivatal cáfolja a Jobbik a parkok építésére, fenntartására vonatkozó állításait.

Jobbikos önkormányzati képviselők az elmúlt időszakban több alkalommal tettek eredménytelen kísérletet arra, hogy lejárassák a polgármesteri hivatalt és kedvezőtlen színben tüntessék fel az ott folyó szakmai munkát. Tevékenységük sikertelenségéről azonban már ritkábban adnak hírt. Így kezdődik az a válasz, amelyet a polgármesteri hivataltól küldtek, a jobbikos Ágoston Tibor azon feljelentésével kapcsolatban, melynek lényege, hogy éveken keresztül mindig ugyanazon három cég közül nyerte meg valamelyik a parképítésre és fenntartásra kiírt közbeszerzéseket, majd mindig ugyanannak az alvállalkozónak adták tovább a munkát. Az ellenzéki politikus szerint az alvállalkozó a polgármesteri hivatal munkatársa, műszaki ellenőre.

Dr. Szekeres Antal jegyző kifejtette, hogy parképítésre vonatkozó közbeszerzés a most véget érő négy éves ciklusban 15 volt. Ebből 9-re bármely gazdasági szereplő ajánlatot nyújthatott be. Alaptalan a Jobbik képviselőjének azon állítása, mely szerint az önkormányzat minden egyes alkalommal ugyanazt a három céget hívta meg. Valójában a hirdetmény nélküli eljárások során 15 különböző gazdasági szereplő felkérésére került sor.

Tévesen állítja a Jobbik, hogy egyes parképítési munkálatok esetén a kivitelezésbe bevont alvállalkozó az önkormányzat részéről is átvette a saját munkáját. Minden esetben külső, az önkormányzat által megbízott műszaki ellenőr vett át a beruházást. Parképítési beruházások során műszaki ellenőri tevékenységet a polgármesteri hivatal alkalmazásában álló munkavállalók nem végeznek. Így nem fordulhat elő, hogy bárki a saját munkáját venné át – állította a jegyző.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában