“Olyan dolgokra használják fel, amire egyébként nem költenének”

Akt.:
“Olyan dolgokra használják fel, amire egyébként nem költenének”
Debrecen – Egy kis Cafeteria-helyzetjelentés Debrecenből.

– Jelenleg még tanulok, ezért nincs jövedelmem, a szüleim viszont részesülnek béren kívüli juttatásban, amit étkezésre vagy utazásra is fel tudunk használni – válaszolta kérdésünkre Deák Éva.


Deák Éva

Deák Éva


Rubóczki Tímea szerint nem lenne jó ötlet, ha a fizetéshez csatolnák a cafeteriát. Úgy véli, sokkal előnyösebb ha például Szép-kártyát kapnak a dolgozók.


Rub├│czki T├şmea

Rubóczki Tímea


– Nem kapok ilyen jövedelmet, viszont jó ötletnek tartanám, ha a bérhez csatolnák, mert aki nem szeret utazni, az más célokra is fel tudná használni a pénzt – jelentette ki Szerdainé Mezei Mária.


Szerdain├ę Mezei M├íria

Szerdainé Mezei Mária


Nagy Gergő Zoltán korábban megtapasztalta a cafeteria előnyeit, de jelenlegi munkahelyén már nem kap. Hozzátette, a béren kívüli juttatás abból a szempontból pozitív, hogy olyan dolgokra használják fel az emberek, amire egyébként nem költenének.


Nagy Gerg┼Ĺ Zolt├ín

Nagy Gergő Zoltán


Papp Benedek úgy látja, a béren kívüli juttatásokból nem csupán a magánszemélyek profitálhatnak, de a hazai turizmus is.


Papp Benedek

Papp Benedek


– Nem kapok cafeteriát, de a környezetemben többen is hozzájutnak, ismerőseim pedig meg vannak elégedve. Ugyanakkor támogatnám a forintosítását, mivel ezáltal mindenki arra költheti el a pénzét, amire szeretné – vélekedett Szabó-Zsoldos Nándor.


Szabó-Zsoldos Nándor

Szabó-Zsoldos Nándor


HBN-BÁ|Fotók: Derencsényi István


Cafeteria-ügy: “A kormány úgy csinál, mint egy durcás gyerek”
Bod Péter Ákos improvizatívnak érzi Orbán Viktor ötletét a forintosításról. Körkép az uniós döntés után: így „ugrik neki” a magyar kormány a cafeteria-rendszernek.

hirdetés