Ölvetiék idén először itthon

Akt.:
Az Ölveti Blues Band januári koncertje
Az Ölveti Blues Band januári koncertje - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – A huszonkilenc esztendős bluesbrigád, az ÖBB a Víztoronyban húzza a talpalávalót a nagyérdeműnek.

Nyugodtan nevezhetjük a debreceni zenei örökség részének az Ölveti Blues Band-et, amely pénteken este 20 órától a Víztoronyban ad koncertet, a Debrecen Blues Night elnevezésű eseményen.

Jönnek a klasszikusok

Ölvetiék idén még nem zenéltek a városban – már csak ezért is különleges lesz ez az alkalom -, a nyár végén lejátszott cégénydányádi bulijuk volt az utolsó ebben az évben. Az 1989-ben, Amszterdamban alakult brigád ezúttal is elhúzza az olyan klasszikussá nemesedett nótákat, mint például a Pocsolyába léptem, a Ne feszítsd túl a húrt, vagy a Van-e nálad óvszer? címűt. A csapat egyébként a tervek szerint jövőre kiad néhány archív stúdió- és koncertfelvételt, és szeretnének egy új dalt is rögzíteni.

A pénteki ingyenes buli nem csak a kilencvenes évek egyik legismertebb helyi zenekaráról szól, hanem két másik csapatról is.

19 órától a Trouble Time nevezetű társaság kezd, őket követi 20 óra és 20.50 között az Ölveti Blues Band. Az estét a Kék Kód zárja.

TN


Debrecen - A debreceni DC/79 zenekar a Bon Scott-érát idézi meg a Roncsbárban. A debreceni ötfős brigád, a DC/79 a AC/DC zenekar szellemét eleveníti fel pénteken este a belvárosban. Az idén februárban alakult banda frontembere, Szedlják János lapunknak elmondta, hogy a pénteken 21 óra 15 perck...