Olvasónk írja: Nem elég kipipálni!

Olvasónk írja: Nem elég kipipálni!
Másfél évtizede – szinte az utolsók között a megyeszékhelyek közül – Nyíregyházán is elindult az utazási kiállítások sorozata. Az eltelt 15 év alatt nagykorú lett a kiállítás, és ennek megfelelően, 2001-től a BUSZACSÁ-ban rendezték mindeddig.

Ezért volt meglepő, hogy az idén, az egyik nyíregyházi bevásárló központ folyosóján tartották meg a „kiállításpótló” utazási börze. Az utazni vágyó hiába kereste a kedvelt megyei napilapban a szokásos hirdetéseket, ajánlókat. Az meg csak érdekesség, hogy a rendezvény napján egy féloldalas „beharangozó szerepelt a megyei lapban debreceni utazási kiállításról (az még maradt kiállításnak) de a helyiről semmi.

A börze körülményei méltatlanok voltak az eddig megszokott kiállítási színvonalhoz. A bevásárlóközpont szűk folyosói alkalmatlanok egy ilyen rendezvény megszervezésére. A legméltatlanabb pedig az az „örömóda” volt, amit a rendezvény után lehetett hallani a szervezők részéről. (Nagy ellentmondás volt a helyszínen látottak és a nyilatkozataik között.) Ez így biztos olcsóbb volt, mint az eddigiek, de nem biztos hogy elérte célját, hacsak az nem, hogy kipipáltuk ez is megvolt, és ez történt abban az évben, amit az idegenforgalmi szakemberek „fesztiválok éveként” tartanak nyilván. Lelkük rajta.

Kiss Gyula, Nyíregyháza