Olvasói reagálás: Hosszú évek óta megy a „műsor”

Akt.:
Olvasói reagálás: Hosszú évek óta megy a „műsor”
© Illusztráció: Derencsényi István, archív
Debrecen – A napokban megjelent „Ha kell, kizavar mindenkit” című íráshoz szeretnék hozzászólni. A Sámsoni úton lakom, kiváló rálátással a cikkben említett Kék fény nevű kocsmára. Az újságíró múlt pénteki tapasztalatai sajnos nem tükrözik azt a valóságot, amit a környék lakóinak – menekülttábortól függetlenül is – évek óta el kell viselnünk.

Sanyi bácsi a leírtak szerint jó fej, betartja a zárási időt- persze mit is tehetne, hogy el ne vegyék az engedélyét – közel és távol ez az egyetlen kocsma, bocsánat presszó, így egyeduralma és vonzereje is ebben rejlik. A menekülttábor hatalmasra duzzadt létszáma pedig kiváló forgalmat eredményez. Délutánonként zsúfolásig telik a terasz, de még a kerítés tövében is sok a bámészkodó. Minden együttérzésem a hazájából menekülni kényszerülőké, de mi ebből csak azt látjuk, hogy minden délutánra a nap és az alkohol hevében magasabb a hangulat, 21 órára már kiabálás, veszekedés zavarja a pihenni vágyók nyugalmát, és mire eljön a bűvös 22 óra – amit Sanyi bácsi oly korrektül betart – a hangerő elviselhetetlen. Azzal, hogy bezárják a presszót, amit rendelet ír elő, a hangulat még nem ér véget. Még legalább másfél-két óra kell ahhoz, hogy a valóban hangos feketék is elcsituljanak. Ez a menetrend minden nap – évek óta. A szemközti házak lakói többször tettek bejelentést, de a válasz mindig ugyanaz volt: 22 óráig engedélyezett a nyitva tartás. Az itt lakók helyzete egyébként sem túl rózsás. A 471-es főút forgalma miatt a zaj egyébként is elviselhetetlen, a levegő szennyezettsége szintén, a menekülttábor közelsége és áradata csak ront a helyzeten. De a jó öreg Sanyi bácsi ha kell, kizavar mindenkit. Hát ez megnyugtató! Valóban az!

– Nyitrai-Polyák Anikó, Debrecen –


„Az arabok ritkán fogyasztanak alkoholt, a feketék hangosak”
Debrecen – Pénteken szétnéztünk a Sámsoni úti befogadóállomás környékén, elcsitultak-e a kedélyek a hétfői zavargások után. A környékbeli boltosok nem örülnek, de gondjaik sincsenek a táborral.