Olvasói panasz és válasz: Az étteremmel szemben

Elhagyatott ház a Kishegyesi úton
Elhagyatott ház a Kishegyesi úton - © Fotó: Matey István
Debrecen – A Kishegyesi úton, az új Axial telephely előtt, a Hajdu Étteremmel szemben áll egy régi, nagy, elhagyott (korábban üres, most „vendéglakók” által félig foglalt) épület, egér- és patkánytanya. Nyáron méteres gaz veszi körül.

Az étterem tulajdonosa, Hajdu Attila szerint nem szabadna megengedni, hogy a város belterületén egy ilyen „fertőző televény” évekig érintetlen maradjon. Az út másik oldalán lévő éttermet nehéz megvédeni a patkányoktól, egerektől, nem beszélve arról, hogy mit jelent esztétikailag szemközt egy ilyen épület látványa. Olvasónk érthető okból nagyon várja, hogy mielőbb rendezettebb, biztonságosabb állapotokat teremtsenek a tulajdonosok.

A Napló gyakorlatának megfelelően ezzel az észrevétellel is a polgármesteri hivatalhoz fordultunk, ahonnan a következő választ kaptuk.

Lebontják majd…

Az ingatlan tulajdonosa az önkormányzat, kezelője a Cívis Ház Zrt. Folyamatban van a gyommentesítés és a rágcsálóirtás megrendelése. Az önkormányzat az ingatlan átvételét követően le fogja bontani az utcafronti épületet, de ehhez meg kell rendelni a bontási tervet, majd be kell szerezni a bontási engedélyt. Ezután kérhetünk be ajánlatokat a bontásra vállalkozóktól – áll a levélben, amely időpontokat nem tartalmaz.
hirdetés