Olvasói levél: Valentin-napra

Olvasói levél: Valentin-napra
Olvasói levél: Valentin-napra - © Illusztráció: Getty Images
Bármilyen zord, hideg idő van is e napokban, mégis, akik már, vagy még a szerelem tüze fel-fel lobbanó lángjait érzékelik, nem dideregnek fölöttébb. Sok szó esik ilyenkor az eredeti isteni terv szerinti házasságról, családról a hívő és nem-hívő közösségekben egyaránt.

A témához még a külső szemlélő is – amint egy küzdő mérkőzés nézői, olykor a bírót is minősítő jelzővel – kiáltozva fejezi ki véleményét. Még inkább a házasságban élők, vagy égők, mint hiteles résztvevők, nem beletörődve a boldogtalan sorskerekébe, vidámodnak meg ez időkben.

Szinte minden házasság az ősi „szaporodjatok és sokasodjatok” igei motivációs alapon köttetik meg. S még, ha nem minden megkötésre tűnik is érvényesnek a „mennyben is kötve lesz” kijelentés, mégis, a szerelem kellemes dallamai kísérik a szíveket. Félelmetesen jelenhet meg reményteljes kapcsolatokban is az idegen szerelmi vírus, kapcsolat halálát okozó erejével. S ahol nem volt idejében vírus-védelem, vészhelyzet kialakuláshoz vezethet. Szükségesek a hatékony és következetes felvilágosító programok, melyek nem nélkülözik, mint Teremtőnek és Alkotónak a mindig időszerű, éltető bölcsességét! A technika világában igény van arra, hogy rendeltetésszerűen, garantált működések legyenek, például egy autó egy kulcsfordításra induljon, mégis, a boldogság vonata nem zakatolás mentesen halad előre. Szükséges olykor az újraprogramozás, hogy ami kimaradt abból, előkerüljön.

Érdemes idejében kilépni az önzés börtönéből, inkább, mint egy jól indult házasságból! Legyen e napokban áldott, boldog növekedése, céltudatos szerelmi kapcsolatoknak!

– Szász Ferenc, Bagamér –