Olvasói levél: Térjünk vissza a buszsofőrre!

Olvasói levél: Térjünk vissza a buszsofőrre!
© Fotó: Olvasói fotó / Magánarchívum
Debrecen – Leszállt az utasokat szállító sofőr a buszról, és bement egy üzletbe élelmiszert vásárolni. Egyik olvasónk írta meg a februárban történt esetet.

A DKV a jelzés alapján vizsgálatot tartott, de a járművezető cáfolta, hogy vásárolt volna, bár azt elismerte, hogy egyéb okból valóban leszállt a járműről.

Júliusban egy videofelvételt kaptunk, amelyen látható, hogy egy buszsofőr elhagyja a járművet, és bemegy egy üzletbe.

Egy korábbi hír szerint egyébként fegyelmi eljárást indítanak a vezető ellen. Ezen közlésekhez szólt hozzá Kis János nevű olvasónk – kiállva a sofőr mellett. Levelét az alábbiakban változtatás nélkül közöljük.

A sofőr nem egy automata

Az áprilisi cikkükben említett dologgal kapcsolatban a hölgy, aki a bejelentést tette, nem jelent meg a sofőrrel való szembesítésen. Erről miért nem cikkeznek?

Milyen bejelentő az, aki nem meri vállalni az állítólagos igazát? Majd ugyanezt megteszi másodjára is, és maguk megint bedőlnek neki. Véletlenül pont mindig ugyanaz a járat, és ugyanaz a sofőr? Vagy ez nem is véletlen, hanem utazik erre az emberre? Nem értem, hogy ha a DKV-val van gondja, miért azokat bántja, akik szállítják őt balesetmentesen évek óta.

Ja, egyébként a Facebookján közben a szeretetről papol. A sofőr, az egy állat, vagy egy automata, aki étlen-szomjan napi 10 órában mehet? Sokszor annyi idejük sincs, hogy leszálljanak vécézni, nemhogy ennivalót vegyenek, reggel 3-4 órakor mi is van nyitva?

Egyébként meg azzal, hogy bárki vesz jegyet vagy bérletet, a sofőrt nem vette meg vele. Megnézném, hogy hány panaszos csinálna végig egy napot, amit ők mindennap csinálnak. Amikor megmentik az emberek életét, akkor jók? Egyébként nem volt kulcs a buszban, mert a sofőr kivette belőle, anélkül meg nem lehet elindítani. Csak ennyit akartam hozzászólni a dologhoz, bár van erre egy nagyon jó közmondás a magyar nyelvben: „hallgattassék meg a másik fél is”.

– Kis János, Debrecen –