Magyarország

2008.05.27. 12:34

Gyurcsányt jövő tavaszig tartja csak meg az MSZP

<p>A szocialisták már teljes gőzzel készülnek az őszi kormányfőváltásra - értesült a Magyar Hírlap. A lap úgy tudja, hogy az MSZP meghatározó érdekcsoportjai Kiss Péter kancelláriaminisztert tudnák elképzelni a kisebbségi kormány élén.</p>

Erősödnek ugyanakkor a pártban azok a hangok is, miszerint a váltással meg kell várni a tavaszi európai parlamenti választásokat és addig Gyurcsány Ferencet a miniszterelnöki pozícióban tartani.

Aforgatókönyvek aszerint módosulhatnak, hogy az SZDSZ június 7-i küldöttgyűlésén Kóka Jánost vagy Fodor Gábort választják-e elnökké. Egyelőre Fodor esélyei jobbak, ő pedig inkább visszavezetné a koalícióba a pártot, ha a kormányfőt nem Gyurcsány Ferencnek hívnák

Egyre több szocialista látja viszont úgy, hogy a kisebbségi kormány sorsa nem a kormányfő személyétől, hanem a szabad demokratákkal és az MDF-fel kötendő megállapodásoktól függ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!