Olvasói levél: Sötétben, tócsákat kerülgetve – ez a Szikigyakor utca

A Szikigyakor utca bejárata
A Szikigyakor utca bejárata - © Forrás: Google Street View
Debrecen – A Szikigyakor utcában járhatatlanok az utak. A menyem három gyereket hord óvodába, csupa sárosak, mire az utcából kiérnek.

A buszról leszállva a forgalmas úttesten kell közlekedni a tócsák miatt. Este a sötétségben kell menni, mert csak egy darabig van világítás – írta olvasónk a melléklet felvételhez.

Keresik a megoldást

Olvasónk panaszára a polgármesteri hivatalból az alábbi választ kaptuk.

Debrecenben és vonzáskörzetében még több burkolatlan utca van önkormányzati kezelésben, amelyeket folyamatosan karbantartunk. A munkák sorrendje az útszakasz állapota és forgalmassága alapján alakul ki, azonban sok esetben az időjárás is beleszól a tervezésbe. A Szikigyakor utcát és a környező utcák felületét is évente több alkalommal javíttatja, gréderezteti az önkormányzat (gépi úton történő földút rendezése, egyenetlenségek kiegyenlítése). A Szikigyakor utca és a környező utcák esetében újból felülvizsgáljuk a csapadékvíz-elvezető szikkasztóárkok létesítésének lehetőségét, figyelembe véve a földalatti közművek elhelyezkedését is, ezzel együtt az újbóli gréderezést ismét megrendelte az önkormányzat. Még folyik a Sámsoni út külterületi szakaszának tervezése is, mely során az autóbuszmegálló megközelíthetőségére is keresi az önkormányzat a megoldást.