Olvasói levél: Sajtó (Oh!) szemle

Debrecen – A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság friss jelentése szerint az év eddigi időszakában az M1 csatorna esti hírműsorára átlagosan mindössze 90 ezer néző volt kíváncsi. A közszolgálati (királyi) 55 perces hírműsort megelőző, RTL és ATV műsorai ezzel egy időben 700-800 ezer nézőt vonzottak!

Furcsa érdeklődésbe „hajlik” a közmédia költségvetésből fizetett 80 milliárd forintja – és akkor, még nem beszéltünk a kormány által eleve elrendeltetett(?) 80 milliárdos nemzeti támogatásról, az államilag megrendelt hirdetések bevételéről, a szponzori támogatásokról. Egy biztos: aki aláírt az MTVA-nak, szerződésében vállalja „kenyéradója kikezdhetetlenségét”.

Tessék, csak utána nézni: mi a különbség a politikai és a társadalmi célú hirdetések között! Társadalmi célú hirdetésként leadni politikai reklámot, finoman szólva is dilettantizmus! Igaz, nagyon vékony a mezsgye, ám a valóság egyértelmű. A Médiatanács ezt igyekszik elnagyolni. A hatalom nem titkolja a kormánypropagandából eredeztethető tiltott politikai reklámját. Mert, hogy a szabadon „zavarjuk ki a migránsokat”(?), akárki megkérdőjelezheti. Miközben „Magyarország jobban teljesít; A reformok működnek”, mégis népszavazásra buzdít a kormány. Hogy Brüsszel is hallja! Nem, nem, nem engedünk be egyetlen menekültet se, kvóta ide, kvóta oda! Nem „szelektálunk” politikai üldözött, hazájában nincstelenné vált földönfutó emberek(!) között, uram bocsá’, megélhetési menekülteket számba véve. Éppen ezért üzen kormányunk Brüsszelnek, hogy ott is megértsék, (mert ott nyilván csak hülyék ülnek?!).

Ahol a hivatalos szervek minden különösebb ok nélkül lehallgatják/elhallgattatják az újságírók telefonjait, ott nem lehetünk nyugodtak. Az alattomos hatalom nem válogat az eszközökben! Mérget önt a média kútjába, (mint a vén boszorka). A zsurnaliszták oknyomozó/ tényfeltáró küldetését akadályozni a mindenkori hatalmi elit részéről több, mint ostobaság! Amíg minden sajtóinformációt lefülel az aktuális hatalom, nincs értelme a szólás– és véleményszabadságról beszélni! Strasbourg? Nem kellene! Csak magunkba nézni, bízni a sajtóban, az épeszű emberekben! Ennyi a recept.

– Dr. Nagy Zoltán, Debrecen –
hirdetés