Olvasói levél: Sajnálom a sofőröket…

Olvasói levél: Sajnálom a sofőröket…
© Illusztráció: Derencsényi István
Debrecen – A gyalogos, mielőtt az úttestre lelép, köteles meggyőződni az áthaladás veszélytelenségéről! Ez a szépen és egyértelműen megfogalmazott KRESZ-szabály jut eszembe, amikor az úttest felé közlekedő gyalogos nem néz sehova, csak halad előre, annak a biztos tudatában, hogy már­pedig neki elsőbbsége van. Ezt hallja minden hírcsatornán. Honnan is tudná.

Én arra emlékszem, hogy minden óvodába, iskolába elmentünk és oktattuk a gyalogos és a kerékpáros közlekedés szabályait. Próbáltuk megértetni, hogy a gyalogos nem léphet az úttestre, ha a jármű már olyan közel van, hogy veszélytelen áthaladását a jármű vezetője nem képes biztosítani. Az úttesten késedelmeskedés nélkül köteles áthaladni. Az áthaladás során tartózkodni köteles minden olyan váratlan magatartástól, mely a jármű vezetőjét megzavarhatja, megtévesztheti.

Sajnálom a sofőröket, amikor az úttest felé botorkáló, fülhallgatós stb. gyalogost látva inkább megállnak (bármi áron), mert tudják, hogy megbüntethetik őket. Rossz látni, amikor egy „átsétáló” gyalogos miatt egy egész gépjárműsor áll. Közben fogy az üzemanyag és a környezetet szennyezzük. Van olyan érzésem, hogy ezzel a szabályozással nem a gyalogosokat védi a jogalkotó, mert nagyon sok a gázolás.

Próbáljunk az úton is társak lenni. Vigyázzunk egymásra a saját és közlekedésben résztvevő társaink életére, vagyonbiztonságára.

– V. Kiss Imre, nyugállományú rendőr alezredes, Debrecen –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés