Olvasói levél: Plakáterdőben élünk

Hajdúszoboszló – A hatalomhoz körömszakadtáig ragaszkodó kormányok azokat az embertípusokat szeretik, akiket jelszavakkal, propagandával lehet irányítani. A kommunikációért felelős, jól megfizetett szakemberek kreálnak olyan jelszavakat, amelyek kábítószerként hatnak, amelyek hatására százezrek elvesztik ítélőképességüket, és vakon követik a kormánypropagandát. Ha a kábítószer hatása megszűnik, új jelszavakkal rukkolnak elő. Most ilyen jelszó az „Állítsuk meg Brüsszelt!”.

Hazánk a fejlett európai országokkal ellentétben alkalmas terep az ilyen kommunikációra, mert a rendszerváltás előtti politikai berendezkedés miatt az emberek lelkileg elő vannak készítve az effajta magatartásra. A fiatalok azonban kivételek. Ezért volt sikeres az az idegenellenes kampány, amelynek hatására az európai országokhoz viszonyítva Magyarországon a legnagyobb az idegenellenesség. Hiába hangsúlyozza az ellenzék és a kormánytól független sajtó, hogy a menekültek nem Magyarországra, hanem a fejlett európai országokba igyekeznek. Korábban már megemlítettem, hogy a menekültek úgy húznak el hazánkból, mint ősszel a vadlibák a Hortobágy felett.

Orbán Viktor az Európai Parlamentben kijelentette, hogy a migránsok nem Magyarországra akarnak menni, hanem Magyarországon keresztül Ausztriába, Svédországba, Németországba. A kormányfő ezzel a nyilatkozatával beismerte, hogy az idegenellenességet, félelmet erősítő óriásplakátokkal félrevezették az embereket. A kormányzati kommunikáció kiinduló pontja az, hogy mindig gyűlölni kell valakit. Most Brüsszelt akarják megállítani az óriásplakátok segítségével. Biztos vagyok abban, hogy hazánk a fejlett országokhoz viszonyítva első helyen van az egy négyzetkilométerre jutó óriásplakátokban. Budapesten, a 31-es buszon utazva a Csömöri úton a János utcai megállónál 80 méteres távolságban négy óriásplakátot helyeztek el. Sajnos a jelenben, a fővárosban egymást érik a Brüsszel-ellenes figyelmeztetések. A miniszterelnök az Európai Parlamentben a képviselők, különösen a Néppárt véleménye alapján, már meghátrált az agresszív Európa-ellenes álláspontjától. A hazai sajtó ennek ellenére azt közli, hogy a Fidesz országjárásba kezd ebben a témában. A magyar gazdaság számára is hasznos lenne, ha ezt a pénzpazarló magatartást leállítanák.

– dr. Takács Imre, Hajdúszoboszló –