Olvasói levél: „Nekem ez volt az utolsó csepp a pohárban”

Akt.:
Olvasói levél: „Nekem ez volt az utolsó csepp a pohárban”
© Fotó: HBN
Debrecen – A debreceni szurkoló többek között azt nehezményezi, hogy az MLSZ büntetései rendkívül aránytalanok.

A másfél hete lejátszott DVSC-TEVA–Ferencváros mérkőzés kapcsán ragadott klaviatúrát egy debreceni drukker, aki a Loki Szurkolók Egyesületéhez juttatta el levelét, a LOSZ pedig a sajtóhoz fordult a megfogalmazott véleménnyel. Az alábbiakban a levél rövidített változatát közöljük.

Ez hogyan fér bele?

Tisztelt szurkolótársak! Tisztelt debreceni cigányparasztok!

Elnézést kérek a szokatlan megszólításért, de a soron következő hazai bajnokink előtt van egy kis ideje mindenkinek, azon gondolkodni, hogy a legutóbbi hazai bajnokinkon – az FTC ellen – milyen rigmussal illették (illethették) azokat a családos szurkolókat a Ferencváros szkennelt, példaértékű szurkolói, akikre elnökük olyannyira büszke!

Debreceni cigányparasztok… szólt a rigmus (nem is egyszer), ami a Ferencváros gyermeklelkekre hangolt, családbarát új közönsége felől zengett a Nagyerdei Stadionban.

Az első kérdés az volt, vajon hogyan fér ez bele, elnökük egy hónappal ezelőtti gondolataiba, melyet idézek: „Nem lehet trágár, obszcén, kirekesztő, csak olyat mondj az ellenfeledre, amit saját magadról is szívesen hallanál”. A Fradi elnöke szívesen hallana hasonló töltetű rigmust magáról? (…)

Írásbeli figyelmeztetés

Mint ismert, a zöldek az eset után nagyon enyhe büntetést kaptak: írásbeli figyelmeztetésben részesítették a klubot. Nem csoda, hogy ez felháborította a levél szerzőjét.

A második kérdés az volt, vajon milyen összegű büntetést kap ezért az FTC az MLSZ Fegyelmi Bizottságától, azok után, hogy a többi klub, edzők, sportvezetők szidalmazásáért is több százezer forintos büntetést kapott? A válaszra nem kellett sokáig várni, semmilyet. Írásbeli figyelmeztetést kaptak, ami nem rontja az FTC elnöke által sikersztoriként ünnepelt közönségének bizonyítványát, nem kell a szkennelt szurkolói között megkeresni a felelősöket, nem kell nekik kiküldeni a csekkeket, ahogy arról szintén nyilatkozott. (…)

Tisztelt szurkolótársak!

Úgy érzem, sem magam, sem a többi – még stadionba kilátogató – szurkoló nem érdemeltük, hogy „A kubatovi reformok működnek” kampány oltárán ilyen látványosan legyünk feláldozva. Az elnök úr kártyával, szkennerrel együtt sem ért el semmit, amire büszke lehetne a nézőivel kapcsolatban! Jómagam pedig nem kívánok beletörődni, hogy az MLSZ és az FTC elnökének sakktábláján mi legyünk a parasztok, akarom mondani a debreceni cigány parasztok! Nekem ez volt az utolsó csepp a pohárban. Amíg ilyen viszonyok lesznek, én nem megyek ki egy NB I-es mérkőzésre sem (…)” – áll a Loki-szurkoló nyilvános levelében.

HBN