Sport

2013.01.16. 14:45

NB II. - A bentmaradásra készülnek

Labdarúgás - Komoly programmal hangolódik a Balmazújváros a kemény tavaszi szezonra.

Labdarúgás - Komoly programmal hangolódik a Balmazújváros a kemény tavaszi szezonra.Az NB II. Keleti csoportjának nyolcadik helyén zárt a Balmazújváros együttese a bajnokság felénél. A szezon közben edzőváltáson átesett újvárosi csapat egyértelmű célja az NB II-es tagság megtartása. A feladat nem ígérkezik egyszerűnek, hisz ahogy arról már korábban beszámoltunk, egy csoportos mezőnyt alakítanak ki jövőre a második vonalban, ahova valljuk be, nem lesz könnyű bekerülni. Ehhez az kell, hogy lehetőleg az első öt hely valamelyikén végezzen a hajdúsági egylet. Az elképzelés tehát meg van, kérdés, mily módon szeretné ezt elérni a Híres-alakulat.

Szépen haladnak

– Múlt hét hétfőn kezdtük el a felkészülést, eleinte heti egy edzéssel hangolódtunk, majd kettőre növeltük a napi tréningek számát, így próbáljuk minél eredményesebben megalapozni a tavaszt. Az elkövetkezendő időszakban heti két edzőmeccs szerepel a programban, NB I-es és NB II-es ellenfeleket szemeltünk ki szándékosan, annak érdekében, hogy kijöjjenek azok a hibák, amiken feltétlenül javítanunk kellene. Szerencsés helyzetben vagyunk, mert edzőtáborba is el tudunk menni, méghozzá Törökországba. Minden adott a sikeres felkészüléshez, csak rajtunk múlik, mennyire tudunk élni lehetőségeinkkel. Egyelőre minden játékossal elégedett vagyok, komolyan veszik a munkát, mindent elvégeznek és hál’ Istennek sérülés sem hátráltat minket – tudtuk meg Híres Gábortól, aki arról is beszámolt, hogy céljuk bentmaradni az egy csoportosra szűkülő NB II-ben. – A legjobb az lenne, ha az első ötben tudnánk végezni, de mivel sűrű a mezőny és mindenki erre hajt, nem lesz sétagalopp. Úgy hiszem, nincs szükségünk nagy változtatásokra a keretet illetően, ez a csapat egyben van, és képes elérni a kitűzött elképzeléseket úgy, ahogy van. Egy távozóról tudok hírt adni, Sárközi Szabolcs egy külföldi alsóbb osztályú gárdához igazolt, de rajta kívül senki más nem akarja elhagyni csapatunkat. Szeretnénk igazolni, de csak olyan játékost, aki egyből bevethető, az lenne az optimális, ha egy posztra két ember is rendelkezésre állna – számolt be a játékosmozgásról az újvárosiak mestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!