Olvasói levél: Mi lett veled Európa? Mivé lettél, Közel-Kelet?

Debrecen – A közelmúltban Ferenc pápa egy vatikáni díszelőadáson így fakadt ki hallgatósága előtt: „Mi lett veled Európa, te emberi jogaidról, demokráciádról és szabadságodról híres menhely?” A Vatikán első embere is előszeretettel beszél szegényekről, rászorulókról, földönfutókról, akiket az idegengyűlölő európai államok nem hajlandók ellenőrizetlenül, tárt karokkal és korlátlan mennyiségben befogadni.

A háttérben óriási; titkolt érdekösszefonódások halmozódtak fel – amelyekről a pápa sem beszél(het): – így, egyre csak mérgeződik és éleződik a közhangulat földrészünkön – nem beszélve a közbiztonságról.

Bevallások szerint bizonyos számú illegális behatolónak nyoma veszett. Ők hol vannak és főleg mit csinálnak?! Ferenc pápa és Európa állami képviselői elfeledték volna, hogy II. János Pált ki akarta meggyilkolni?!

Van még egy, ugyancsak elgondolkodtató tényállás – amire adódik az „ellenkérdés”: Mivé lettél, Közel-Kelet?! A „kiemelt” területen valóságos irtóhadjárat folyik a keresztények ellen. (Bizonyítják a megdöbbentő felvételek, az uszító nyilatkozatok, melyekkel könnyen találkozhatunk a világhálón.) Az úgynevezett menekültek között ők nincsenek jelen! Vajon miért? Őket miért nem menekítik át a biztonságos „keresztény” Európába? Nem lenne megfelelő „politikai akarat” a megmentésükre?! – pedig az ő sorsuk és jövőjük is „megérne egy misét”! – és még mecseteket sem kellene számukra építeni. Én megértem a katolikus egyházfőt, de jó pásztor módjára neki a rábízott nyájat kellene védelmezni.

A dal szerint, bizakodásra azért van némi ok – eddig Európa: „Akármi történt, mindig büszke nő maradt”. Tehát: „Nagyon kérlek, becsüld meg őt: / A vén Európát, a gyönyörű nőt!” Nekünk, mindenekelőtt – a saját édes hazánkat kell megbecsülni.

– Hutzler Vilmos, Debrecen –